Skip to main content

Utsetter seriestarten i fotball

Seriestarten i all toppfotball i Norge utsettes til 1. mai-helgen.

Seriestarten i all toppfotball i Norge utsettes til 1. mai-helgen. 

Foto: EVA GROVEN

Fotballfolket må smøre seg med tålmodighet. Seriestarten i toppfotballen er utsatt til mai.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) på sine nettsider

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Det er den pågående smittesituasjonen med koronaviruset som gjør at NFF har kommet til denne avgjørelsen.

– Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp, sier han.

Toppserien og 1. divisjon skulle etter planen startet 20. mars, og det ble for noen uker siden avgjort at den måtte utsettes. Nå er det klart at den planlagte seriestarten på herresiden 5. april også må vente.

– For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, sier Fisketjønn.

Krevende

– For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, fortsetter han.

NFF legger ikke skjul på at gjennomføringen av årets sesong blir vanskelig.

– Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, avslutter Fisketjønn.

Utsettelsen gjelder eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon for menn, samt toppserien og 1. divisjon for kvinner.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.