Skip to main content

Tomasz Sokolowski skal trene 4. divisjonslag

Tomasz Sokolowski (midten) er Heggedals nye hovedtrener. Tirsdag startet han karrieren med seier. Her fra en Stabæk-kamp i 2014.

Foto: KNUT BJERKE

Den tidligere Asker- og Stabæk-spilleren skal lede Heggedal IL. Trenergjerningen er en vei midtbanespilleren ønsker å utforske. 

Tomasz Sokolowski har tatt over treneransvaret for Heggedal ILs 4. divisjonslag. 

Sokolowski erstatter Fredrik Bøe, som har vært spillende trener så langt denne sesongen. Jobb og familie gjorde at arbeidsmengden ble for stor, og Sokolowski ble derfor spurt om han kunne tenke seg et vikariat ut sesongen. 

– Jeg tenkte at jeg kunne bidra med avlastning, og luftet det for Fredrik allerede i vinter. Derfra begynte snøballen å trille, sier Sokolowski. 

Tidligere i år tok han, i samarbeid med tidligere toppspiller Bjørn Helge Riise, en trenerjobb i akademiet til Stabæk, med ansvar for klubbens 14- og 15-åringer. Dette kombinerer han med en lærerjobb ved Landøya skole. 

Trenervirket frister

Muligheten for å trene et lag høyere opp i systemet frister, og er en tanke Sokolowski selv har hatt. 

– Jeg har tenkt i de banene. Jeg føler jeg sitter inne med en god base fotballkunnskap, men samtidig er jeg fersk i trenergjerningen. Som spiller kom jeg til dekket bord, og i 15 år handlet livet om å gjøre det som skulle til for å komme inn i startelleveren på søndag. Som trener kjenner man på et større ansvar for hele gruppen, sier Sokolowski. 

Hans peker på individuell oppfølging av spillere som sin største styrke, og noe han ønsker å utvikle videre. 

Debuterte med tap

Forrige uke debuterte han med tap borte mot Ullern 2, men allerede tirsdag denne uken fikk han sin første seier. Den kom i et høydramatisk lokaloppgjør, der Heggedal lå under to ganger – men snudde og vant 3–2 over Holmen. En scoring av Lasse Flesland i det 85. minuttet ble avgjørende for Heggedal. 

Årets sesong er den siste for Heggedal IL, som neste sesong slår seg sammen med Vollen. Sokolowski håper at det nye samarbeidslaget vil vurdere han som en kandidat til jobben.

– Om det kommer signaler om at jeg kan være aktuell, så er det veldig interessant for meg å kunne fortsette på Gjellum. Det bygges ny bane, og kan være en fin base å bygge videre på, sier Sokolowski.

Klubben ligger på 5. plass i 4. divisjon avdeling 1, ni poeng bak serieleder Oppsal 2. Holmen ligger nederst på tabellen, med Lommedalen to plasser foran. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.