Skip to main content

To strake seire for Stabæk – unngikk tidenes svakeste målsnitt

Melissa Bjånesøy jubler etter å ha satt inn straffesparket på overtid. Stabæk har tent håpet om ny kontrakt i Toppserien.

Melissa Bjånesøy jubler etter å ha satt inn straffesparket på overtid. Stabæk har tent håpet om ny kontrakt i Toppserien. 

foto: Karl Braanaas

Stabæk tok sin andre, og strake, seier i Toppserien onsdag. Det gir håp om fornyet kontrakt på øverste nivå.

STABÆK-KOLBOTN 2–0

For da Melissa Bjånesøy stanget inn 1–0 midtveis i førsteomgang og satte inn et straffespark på overtid, ble det sikret tre svært viktige poeng. 

Stabæk sto med to poeng og to mål etter 13 kamper i årets serie, før en gnist ble tent med 2–2 borte mot Arna-Bjørnar i starten av september. Den gode kampen ble fulgt opp med 3-0-seier over Fart forrige helg, før en ny trepoenger meldte seg onsdag kveld. 

Da Lyn, på kvalifiseringsplass, tapte 2–3 mot Avaldsnes noen timer i forveien, knappet Stabæk inn tre nye poeng og er nå bare seks poeng bak i jakten på den viktige tiendeplassen.

– Disse poengene hjelper godt på. Vi gjennomfører en god kamp, selv om de skaper noen store sjanser. Vi har marginer og en god målvakt på vår side, og gjør mye godt for å hindre at avslutningene deres blir for gode, og da ror vi det i land, sier trener Per Inge Jacobsen. 

– Når Lyn i tillegg taper, så blir vel kvelden fullkommen?

– De gjorde det? Helt nydelig! 

Stabæk har omsider fått fart på poengsankingen. Lørdag kan de ta nye poeng.

Stabæk har omsider fått fart på poengsankingen. Lørdag kan de ta nye poeng. 

foto: Karl Braanaas

Kjemperedning

Onsdagens poeng skal målvakt Ingrid Hjelmseth ha stor del av æren for. Med dimmelenken rundt halsen vartet hun opp med en feberredning på Isabell Herlovsens frekke chip i første omgang. 

Like etter stanget Bjånesøy inn ledermålet etter et hjørnespark, og for fjerde gang på rad scoret Stabæk på dødball. To av scoringene mot Fart forrige helg kom etter hjørnespark, og det tredje etter et frispark. 

Etter pause jaget Stabæk en dobling av ledelsen, men Kolbotn var langt fra ufarlige. De fremmøtte på Nadderud holdt pusten da ballen to ganger på kort tid gikk i tverrliggeren – hvor den første spratt rett ned på målstreken. 

Hva VAR ville sagt om den, vites ikke. 

Stabæk holdt ut, og etter at Bjånesøy satte inn 2–0 på straffespark på overtid kunne de juble for sin andre strake seier i Toppserien 2019. 

Unngikk negativ rekord

Onsdagens scoringer er Stabæks syvende og åttende i årets toppserie, og de er dermed sikret å unngå tidenes svakeste målsnitt i den øverste divisjonen. Kaupanger fordelte i 1999 fem mål over 18 kamper, og står dermed med rekorden som det minstscorende Toppserielaget i løpet av en sesong. Ettersom det spilles fire runder mer denne sesongen enn i 1999, var det magiske tallet syv. Kaupanger rykket for 20 år siden ned med et snitt på 0,27 mål per kamp. Kveldens scoringer gjør at Stabæk ikke kan ende på dårligere enn 0,36 mål per kamp. 

Utsatte serierunder gjør at Stabæk allerede lørdag møter Kolbotn igjen, denne gang på bortebane. Samme runde mter Lyn medaljejagende Klepp, så mulighetene for å knappe ytterligere innpå er til stede for Stabæk. 

Seks kamper gjenstår av sesongen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.