Skip to main content

Super-Sondre holdt Bærum inne lenge - men cupeventyret er over

Daniel Berg reduserte en gang, men Bærum tapte 3-1 for Fram. 

Foto: Joakim S. Enger

Sondre Golden Midtgarden sto til gull i Bærums mål. Men selv ikke han klarte å forhindre at årets cupeventyr er over for Bærum. 

FRAM - BÆRUM 3-1 (2-0)

– Det er forferdelig bittert, sukker Bærums lagkaptein Lars Ivar Slemdal etter at Bærums vei mot Ullevaal stoppet onsdag kveld. 

Bærum slo ut eliteserielaget Vålerenga på hjemmebane i 3. runde, men i 4. runde NM fotball for menn ble det for tøft på bortebane mot divisjonskollega Fram i Larvik. 

Etter syv minutters spill kom kampens første sjanse. Hjemmelagets Sindre Lie hadde et godt skudd på en corner som Sondre Midtgarden reddet. Bærum klarte ikke å få klarert skikkelig på corneren, Fram hadde tre på rad og på den tredje satt den. 

Mame Mor Ndiaye fikk stige til værs temmelig alene og stanget inn 1-0. 

Skapte ikke sjanser

Midtveis i omgangen var Sindre Osestad nær ved å øke ledelsen med et godt skudd, men Midtgarden reddet til corner. 

Bærum slet med å skape målsjanser. Istedet var det Fram som øket ledelsen rett før pause.  Jon Tveit Rønning lå skadet utenfor banen, Fram utnyttet at de spilte med en spiller mer. Herman Solberg Nilsen ble spilt alene igjennom. Han plasserte ballen i hjørnet og sendte Fram foran med 2-0.  

Skapte spenning

Bærum holdt på å få ytterligere en kalddusj tidlig i 2. omgang. Aaron Kiil Olsen skulle klarere et Fram-innlegg, men holdt på å sette ballen i eget mål. 

Åtte minutter ut i 2. omgang kom Bærum til den første halvsjansen i omgangen da Chimaobi Vincent Leroy stormet frem på høyresiden. Fram-keeper Stenild Nielsen reddet innlegget. 

Bærum sendte laget fremover i jakten på redusering. Det ga også kontringsmuligheter for hjemmelaget og Ndiaye var nær ved å sette inn sitt andre for kvelden. 

Etter 64 minutter kom Bærum på lagets beste angrep så langt i kampen. Kristoffer Sørensen ble frispilt på høyrekanten, ballen havnet tilslutt hos Daniel Berg inne i feltet. Han satte inn reduseringen til 1-2. 

Super-Sondre

Fram svarte umiddelbart, Ndiaye knallet til med et brassespark etter et innlegg fra høyre, men Midtgarden i Bærums mål reddet strålende. 

To minutter senere fikk Fram et straffespark som virket billig. Men Midtgarden var igjen strålende og kastet seg og reddet. 

12 minutter før slutt ble kampen i realiteten avgjort da Ndiaye banket et innlegg fra venstre i mål.  Bærum kjørte massevis av spillere i angrep, men sluttspurten bet ikke noe særlig og Fram var nærmere 4-1 enn Bærum var ny redusering.

– Veldig skuffende

– Vi startet som vi pleier med å ligge under 2-0, denne gangen greide vi ikke å snu det, sukker Bærum-kaptein Slemdal. 

Etter onsdagens kamp tar Bærum ferie, midtstopperen sier den ikke kommer til å få noen kjempestart. 

– Dette var veldig skuffende ettersom vi vet hva vi er istand til og møter et lag jeg mener vi bør kunne slå. 

Fram 3 (2)

Bærum 1 (0)

Fotball, 4. runde NM, menn

Mål: 1-0 (7.) Mame Mor Ndiaye, 2-0 (45.) Herman Solberg Nilsen, 2-1 (64.) Daniel Berg, 3-1 (78.) Ndiaye

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval

Gult kort: Arnar Thor Gudjonsson, Herman Solberg Nilsen, Mame Mor Ndiaye, Fram, Lars Ivar Slemdal, Bærum

Tilskuere: 2.465 i Framparken

Bærum: Sondre Golden Midtgarden - Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal, Attila Mark Markus, Christian Hanche-Olsen - Daniel Berg, Martin André Berg, Mansour Sinyan, Adonai Mehary Kidane, Jon Tveit Rønning, Chimaobi Vincent Leroy

Innbyttere: Kristoffer Sørensen i 45. min. for Jon Tveit Rønning, Adrian Rogulj i 80. min. for Hanche-Olsen, Erik Ansok Frøysa i 85. min. for Sinyan

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.