Skip to main content

Sterkt Asker-lag sikret poengene i lokaloppgjøret mot Heggedal

TOMÅLSSCORER: Askers Ludvig Langrekken smeller til mot Heggedal. Dette skuddet gikk utenfor - men den innleide spilleren, som opprinnelig spiller for Kongsvinger, fikk to nettkjenninger tirsdag kveld.

Asker 2 kjemper for å unngå nedrykk fra Stikkaligaen, mens Heggedal også vil beholde plassen - fordi de ikke vil rykke opp. Tirsdag var en førsteomgang med Asker 2-dominans nok til å sikre de sort- og hvitstripede tre poeng i lokaloppgjøret mellom lagene.

HEGGEDAL - ASKER 2 1-3

Før kampen mellom Heggedal og Asker 2 i Stikkaligaen var muligens Heggedal favoritt. Hjemmelaget var kun fem poeng bak serielederne Kjelsås 2, med en kamp mindre spilt, mens Asker 2 lå under streken - 15 poeng bak Heggedal. Heggedølingene var også i god form, og slo fjerdeplasserte Årvoll borte sist kamp.

Men gjestene fra Føyka kom med et sterkt lag. Flere spillere som ofte kjemper om startplass i A-lagstroppen var i andrelagets ellever i kveld - deriblant Eivind Dahl, Roman Fazi, Demba Traore, Petter Svensson og innleide Ludvig Langrekken. Dette ga da også resultater; Asker 2 hadde stort sett kontroll på kampen, og vant til slutt relativt komfortabelt, med to mål.

– Vi stiller det desidert sterkeste laget vi har gjort i hele år. Og A-lagsspillerne står veldig bra frem, og setter standarden fra start av, samtidig som at ungdomsspillerne jobber bra. Dette er en veldig bra gjennomført kamp av oss, sier Asker-trener Rolf Magnus Bredal.

LES OGSÅ: Heggedal vant nok en gang nabooppgjøret mot Vollen

Vil ikke rykke opp - vil holde plassen

Kampen endte nemlig til slutt 3-1 til Asker 2, og Heggedal ligger fremdeles fem poeng bak serielederne Kjelsås 2. Det bekymrer ikke Heggedal-kaptein Fredrik Bøe nevneverdig.

– Vi skal ikke rykke opp, sier han.

– Vi har et mål om å komme til cupen. Det er vel topp tre eller fire. Vi er der vi skal være, og er vi der vi er nå, eller kanskje enda et hakk høyere, ved sesongslutt så er vi kjempefornøyde.

For Asker 2 er historien en annen. Med kveldens seier klatrer laget forbi både Vollen, Hasle-Løren og Frigg 2, og vekk fra nedrykksplass.

– Mønstrer dere et sterkt lag for å holde dere i divisjonen, som gir god matching for andrelaget?

– Ja, vi ønsker jo å holde oss. Vi har hatt en del skader både på junior og A-lag, så det har vært litt tynt det laget vi har stilt til nå i fjerdedivisjon. Men vi stiller sterkt i dag og viser at vi absolutt bør klare å holde plassen, sier Bredal.

Best før pause

Tirsdag var det spesielt før pause stort sett Asker 2 det handlet om. Og allerede etter ni minutter satt den første scoringen. Asker vant et frispark langt inne på Heggedals banehalvdel, og Roman Fazi skrudde ballen fint inn i boksen. På bakre stolpe sto Ludvig Langrekken og bredsidet kontrollert inn 1-0 for Asker 2.

Asker 2 fortsatte dominansen etter målet, og etter drøye 20 minutter satt den igjen. Etter fint Asker-spill mottok Langrekken ballen på ca. 20 meter. Spissen var nådeløs, vendte bort en Heggedal-forsvarer og smalt ballen tverrligger inn - og ble med det tomålsscorer for gjestene.

LES OGSÅ: Her ryker seieren for Asker 2

Foruten de to scoringene skapte Asker også de fleste sjansene før pause. De største kom fra Eivind Dahl, som skjøt like utenfor fra 20 meters hold, og da et Asker-innlegg etter litt klabb og babb ble klarert fra streken av en Heggedal-forsvarer.

–  Jeg synes egentlig vi dominerer ganske bra i første omgang. Det blir mer tut og kjør i andre omgang, med litt slitne bein. Alt i alt er vi det beste laget i dag, men Heggedal er et godt lag. De er kanskje ikke i sin beste form, men man ser at det er et godt fjerdedivisjonslag, sier Bredal.

Heggedals beste mulighet før pause kom da kaptein Bøe forsøkte å ta saken i egne hender like før 0-2 – og dro av tre-fire motstandere før han avsluttet fra skrå vinkel. Dessverre for Bøe og Heggedal reddet Asker-keeper Jacob Tredal greit.

– Jeg føler vi var brukbart med i første omgang, men så scorer de på de to første ordentlige sjansene sine. Hadde vi hatt litt stang inn kunne vi også satt en eller to i første. Men man ser det også mot slutten av andre omgang, vi klarer ikke sette noe press på dem eller noe, så det er helt fortjent, sier Bøe.

Andre omgang startet som den første

Den andre omgangen ble likevel jevnere, selv om åpningen på de siste 45 minuttene lignet de første. Asker 2 presset Heggedal - og etter en snau time fikk fikk Simen Halle med seg ballen, ved hjørne av sektstenmeteren, etter en duell. Og Halle var ikke snauere enn at han fyrte løs fra nevnte hjørne – langs bakken, og i stolpen og inn. Asker 2 ledet 3-0, og det så ut som at Heggedal hadde en fryktelig lang vei tilbake.

Men håpet skulle tennes bare to minutter etter 0-3-scoringen. En corner på første stolpe ble headet videre – og på bakre stolpe dukket Øyvind Gundersen opp med pannebrasken, og headet inn 3-1. Det gjorde godt for spenningen i kampen, og med godt over en halvtime igjen å spille hadde Heggedal et reelt håp om å kunne utligne Asker-ledelsen.

Men det ble for tøft for Heggedal-spillerne, og de store sjansene uteble. Det gjorde de også for Asker 2, og dermed ebbet kampen ut i 1-3.

LES OGSÅ:  – Viktigst at ungene trives

– Det skal være forskjell

– Vi har et litt dårligere treningsgrunnlag, med mange som har vært på ferie ganske lenge. Vi trener en gang i uken. Jeg har spilt for Asker før, og vet hvordan de holder på. Så det skal være litt forskjell, men det er gøy da, vi får matchet oss mot gode spillere, og det er gøy med lokalderby, smiler Røe.

Også Asker 2s Petter Svensson stortrivdes med lokaloppgjøret.

– Dette var moro. Det er kult med lokaloppgjør, og gir en ekstra motivasjon. Det blir jo litt hett utpå der, og det gjør det jo litt ekstra gøy, sier Svensson, som selv har spilt i Heggedal.

– Jeg sogner opprinnelig til Dikemark, men gikk til Heggedal da jeg var ung. Jeg var her noen år og hadde det veldig fint her, så jeg har en sterk tilknytning til klubben, sier forsvareren, og legger til at han synes kampen var god fra Asker 2s side, og at han føler at laget sitt hadde god kontroll, spesielt før pause.

– Er det godt å levere når man kommer med sterkt lag?

– Ja, vi må bruke denne arenaen til å vise hva vi kan. Man kan ikke komme her og tro at man er bedre enn man er og dasse rundt. Man må frem med kassa og ta ansvar, og vise at man fortjener å spille på A-laget, sier Svensson.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.