Stabæk mistet seieren: – Burde håndtert det bedre

SCORET, MEN DET HOLDT IKKE TIL SEIER: Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen 2-0 borte mot Lillestrøm, men Kanarifuglene kom tilbake og utlignet like før slutt. Bildet er fra Stabæks forrige kamp, mot Brann.

SCORET, MEN DET HOLDT IKKE TIL SEIER: Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen 2-0 borte mot Lillestrøm, men Kanarifuglene kom tilbake og utlignet like før slutt. Bildet er fra Stabæks forrige kamp, mot Brann. Foto:

Av

To Lillestrøm-mål i den andre omgangen ødela det som så ut som en flott dag for Stabæk.

DEL

Lillestrøm - Stabæk 2-2

Stabæk ledet 2-0 til det gjenstod ni minutter av ordinær tid mot Lillestrøm lørdag. Så skjedde det som ofte har skjedd denne sesongen - Lillestrøm kjempet inn en redusering. Og deretter en utligning.

Det etter at Stabæk hadde hatt flere gode muligheter til å punktere kampen.

– Jeg føler egentlig vi har god kontroll på dem. Vi skaper masse farligheter, og burde nok satt ett eller to til, sier Stabæks andre målscorer, Ohi Omoijuanfo etter kampen.

– Jeg kan ikke si det er dårlig, vi prøver jo, men vi må være mer effektive, rett og slett. Det var akkurat det samme da vi møtte dem på hjemmebane. Da ledet vi 2-1, og hadde sjanser til å sette 3-1. Men i stedet scorer de. Vi må jobbe med det, og så må vi selvfølgelig tette igjen bak.

– Det er jo det kollektive, at alle jobber sammen. Så ser man jo gutta løper, de er slitne, de prøver. De ga alt de hadde. Men Lillestrøm er godt trent, de er gode i sluttspurten. Det har de vist gjennom hele sesongen, og det er tøft å matche det. De scorer to på oss i dag. Det er bra av dem, men dårlig av oss, mener Omoijuanfo.

LES OGSÅ: Ordinas både misfornøyd og positiv etter Stabæks poengtap mot Lillestrøm

Fantastiske pasninger

Men det var altså Stabæk som åpnet best med tanke på scoringer. Etter en sjansefattig første halvtime smalt det plutselig litt ut av det blå da det var spilt 36 minutter.
Tortol Lumanza fikk ballen noe til høyre, omtrent midt på banen. Han så opp, og slo en fantastisk pasning mot Tonny Brochmann, på bakre stolpe. Ballen gikk akkurat over hodet på Lillestrøm-forsvaret, og Brochmann headet ballen i en nydelig bue over Lillestrøm-keeper Origi. En flott scoring - og 1-0 til Stabæk.

Men Stabæk ga seg ikke der. Bare fire minutter senere slo Lumanza en lang ball inn i rommet bak Lillestrøm-forsvaret. Ohi Omoijuanfo hadde startet - og alene med keeper var han iskald. Ballen ble trillet i hjørnet, og Stabæk ledet 2-0 på Åråsen.

– Det er en fin ball av Lumanza, som ser meg der. Det er et hav av bakrom. Det er fantastisk at han finner meg der, og så er det bare å sette den alene med keeper. Jeg har jobbet med på trening hver dag, så det er deilig at den sitter, sier Omoijuanfo.

LES OGSÅ: Inge André Olsen: – Har ikke sagt opp jobben i Stabæk

Bølget

Lillestrøm var forståelig nok lystne på å redusere så tidlig som mulig i den andre omgangen, og etter 52 minutter fikk de muligheten. Et langt innkast fra Aleksander Melgalis fant Fredrik Krogstad, og midtbanemannen fyrte løs. Ballen gikk, heldigvis for Stabæk, like utenfor.

Rett etter Krogstads sjanse gikk kampens store spiller, Tortol Lumanza av banen. Det så ut som at midtbanespilleren hadde vondt, og tiden gikk da han haltet av gresset.

Etter dette falt tempoet i spillet noe - og Lillestrøm mistet rytmen i noen minutter.

Dermed var det, etter en drøy time, Stabæks tur til å få en kjempesjanse. Omoijuanfo spilte en flott stikker gjennom til Tonny Brochmann - men den danske vingens mottak sendte han litt for nære keeper. Dermed klarte Origi å stoppe Brochmanns forsøk på chip i touchet etter.

Lillestrøm var dog ikke ute av rytme alt for lenge. Noen få minutter etter Brochmanns kjempesjanse vant Lillestrøm et frispark. Det gikk i muren, men ballen havnet hos Simen Rafn, innenfor sekstenmeteren. Han hamret løs - men skuddet gikk utenfor.

Hamret løs gjorde også Ohi Omoijuanfo idet kampuret rundet 70 minutter. Stabæk-spissens skudd gikk på mål - men det var dessverre litt for dårlig plassert, og Origi fikk slått ballen opp i luften. Alex Nimely jaktet returen, men et Lillestrøm-bein fikk taklet ballen unna.

LES OGSÅ: Stabæk-helten vil ha forbud mot medaljesnakk

Redusering og utligning

Lillestrøm satset stadig mer fremover jo lenger ut i kampen vi kom, men Stabæk forsvarte seg godt.

Men så skulle reduseringen komme. Et Lillestrøm-frispark ble slått inn fra venstre, og fant Aleksander Melgalvis. Han headet ballen mot mål - og traff både stolpen og Mande Sayouba. Stabæk-keeperen fikk dog ikke kontroll på ballen, som plutselig var fri på ca fem meter. Der reagerte Lillestrøms Simen Kind Mikalsen raskest, og forsvarsspilleren dyttet inn reduseringen.

Og to minutter før slutt var utligningen et faktum. Erik Brenden plukket opp ballen, og hamret den inn i hjørnet.

Og ødela med det Stabæk-festen.

– Vi vet det kommer

Ohi bekrefter, som Ordinas, at Stabæk var bevisste på at Lillestrøm kjemper helt til siste fløytesignal.

– De har gjort det hele sesongen. Vi vet det kommer, så bør klare å håndtere det bedre. Vi klarte å håndtere det veldig bra mot Brann, men vi klarer det ikke like bra i dag. Det er selvfølgelig synd, det er ikke så mye mer man får gjort, sier Omoijuanfo.

– Det er små detaljer i vårt spill som gjør at de scorer. Det må vi jobbe med. Men dette kommer med erfaringen. Alle prøver og prøver, og alle jobber og jobber. Gutta er utslitt nå, fortsetter han.

– Vi skulle gjerne klart å holde dem unna, men vi må bare lære av dette. Det er ikke dårlig med ett poeng, men det er litt dårlig fordi vi leder 2-0 inn i sluttspurten, mener Omoijuanfo

LES OGSÅ: El-Hadji Ba forlater Stabæk

KAMPFAKTA

Lillestrøm 2

Stabæk 2

Fotball, 17. runde Eliteserien, menn

Mål: 0-1 (36.), Tonny Brochmann, 0-2 (40.) Ohi Omoijuanfo, 1-2 (82.) Simen Kind Mikalsen, 2-2 (88.) Erik Brenden

Stabæk: Mande Sayouba, Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe – Tortol Lumanza, Hugo Vetlesen – Raymond Gyasi, Luc Kassi, Tonny Brochmann – Ohi Omoijuanfo

Innbyttere: Alex Tchuimeni-Nimely i 56. min. for Lumanza, Daniel Granli i 71. min. for Gyasi.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL

Gult kort: Jeppe Arctander Moe, Hugo Vetlesen, Morten Skjønsberg, Stabæk, Erling Knudtzon, Lillestrøm.

Tilskuere: 4280 På Åråsen

Artikkeltags