Anthony Annan vender tilbake til Stabæk

SPILLEKLAR: Anthony Annan (t.v.) spilte sammen med Alanzinho og Daniel Nannskog da Stabæk ble serieledere i 2008. Nå er han igjen klar for Stabæk.

SPILLEKLAR: Anthony Annan (t.v.) spilte sammen med Alanzinho og Daniel Nannskog da Stabæk ble serieledere i 2008. Nå er han igjen klar for Stabæk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har funnet Diomande-erstatteren de håper kan hjelpe klubben til gull, men blir ikke spilleklar til søndagens kamp mot Rosenborg grunnet manglende oppholdstillatelse.

DEL

En uenighet om kontrakstforholdet mellom Mengolo og hans tidligere rumenske klubb Universitatea Cluj, gjorde at Stabæk ikke rakk å signere spilleren før overgangsfristen for amatørspillere går ut ved midnatt.

– Vi føler oss litt villedet av agenter i denne saken, og det er veldig synd for spilleren at han nå ikke får spilt fotball, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

LES OGSÅ: Diomande-erstatter ikke klar

– Mye erfaring

Dermed hastet det for Stabæk å finne en spiss til søndagens kamp mot Rosenborg, og fire timer før vinduet lukket seg ble det klart at den gamle kjenningen Anthony Annan igjen er klar for klubben.

Midtbanespilleren har signert en avtale med Stabæk ut sesongen.

– Ikke akkurat en spisstype?

- Nei, det har du rett i. Vi brukte mye tid på overgangen til Mengolo, og med dtiden vi hadde igjen handlet det mye om å finne en spillertype som kan forsterke helheten, fremfor å bare fokusere på å skaffe en spiss, sier Olsen.

Hva får dere i Annan?

– Først og fremst mye erfaring fra et veldig høyt nivå, tiltross for at han bare er 29 år gammel. Vi håper at han kan heve laget nok til at vi kan kjempe om gull og en plass i cupfinalen, sier Olsen.

– Når kommer han til Norge?

– Etter planen kommer han hit på søndag, så han blir ikke klar til kampen mot Rosenborg. Vi må også få orden på oppholdstillatelse, og håper på god hjelp på politihuset mandag, sier Olsen.

Kort opphold

Anthony Annan kom på lån til Stabæk fra Start i 2008, før han forsvant videre til Rosenborg noen måneder senere. Han spilte tre sesonger i Trondheim, før han dro videre til tyske Schalke 04 i 2011. I tiden etter har han spilt for Vitesse, Osasuna, Helsinki og 1860 München - hvor kontrakten hans utløp i sommer.

Spilleren har signert en avtale ut sesongen, men mangler stadig å få på plass arbeids- og oppholdstillatelse.

LES OGSÅ: Stabæk enig om avtale med landslagsspiss

Artikkeltags