Skip to main content

Stabæk tapte for Vålerenga

TAPTE FOR VÅLERENGA: Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth fanger en ball under oppgjøret mot Vålerenga lørdag. Det gjorde hun en rekke ganger - men en ball gikk forbi keeperen.

Stabæk-kvinnene forsvarte seg nesten til poeng - men det holdt ikke helt inn.

VÅLERENGA - STABÆK 1-0

For på tross av god defensiv kjemping i 90 minutter fra Stabæk, scoret Vålerenga en gang - da Oslo-lagets spiss Ajara var god og heldig, og fikk med seg ballen innenfor sekstenmeteren, før hun smalt den i mål fra skrått hold.

– Det er typisk at det er et sånt drittmål vi slipper inn. Av alle sjansene de hadde, så er det den som går inn, sier Stabæks rutinerte forsvarsspiller Siri Nordeide Grønli.

– Men jeg synes vi står godt sammen i forsvar i dag, bedre enn vi gjorde i vinter, og det er gledelig. Vi får ta med oss det positive: Denne flotte, talentfulle gruppen utvikler seg videre, fortsetter Grønli.

LES OGSÅ: 4.000 nordmenn får skaden hvert år. Celine Granli (23) har ingen planer om å gi opp fotballkarrieren.

Forsvarskamp

For det var Vålerenga som skapte de aller fleste sjansene søndag. Etter en rolig start på kampen, skapte Vålerenga to store sjanser før hvilen, og tre store etter - foruten scoringen, som kom etter en snau times spill. Vålerenga hadde også ballen mesteparten av tiden, men, Stabæk - med fem spillere i backrekken - forsvarte seg altså bra, og i tillegg sto Ingrid Hjelmseth godt.

Stabæk løftet spillet sitt noe mot slutten av kampen, og kom til sin eneste gode mulighet tolv minutter før slutt - da innbytter Justine Kielland fyrte løs et kanonskudd fra omtrent 25 meter, bare for å se Vålerenga-keeper Guro Pettersen slå ballen over.

– Det ble en forsvarskamp, det var litt sånn vi la det opp til i dag. Vi var klare over at det var et godt ballspillende lag vi møtte, så kampbildet ble litt sånn, sier Grønli.

– Men vi skulle selvfølgelig ha hatt litt mer ballbesittelse selv. Det får vi jobbe med. I dag var det kanskje for dårlig pasningsspill, og litt lite rutine sånn sett. Vi vinner ballen fint noen ganger, men mister den litt lett igjen. Det håper vi å justere til neste kamp.

LES OGSÅ: Hun går på sin 21. og siste sesong som toppspiller: – Det blir vemodig å legge opp

Vil variere formasjoner

Stabæk-trener Vanja Stefanovic forteller at hun gjerne skulle sett enda mer aggressivitet og raskere avgjørelser fra sitt Stabæk-lag.

– Men vi har et nytt lag. Jeg synes vi spiller bra i dag, men vi mangler litt, sier hun.

Treneren forteller at hun er stolt av hva Stabæk-spillerne presterte søndag - Vålerenga tippes som ligagullutfordrer i år, mens Dagbladet og Aftenposten har tippet Stabæk i bunnstriden.

– Dere spiller med fem forsvarsspillere i dag. Er det noe du vil fortsette med?

–Vi skal variere litt. I dag manglet vi blant andre Lotta Fennefoss, Gabrielle Lie og Tiffany Cameron. Vi prøver å få det meste ut av laget, sier Stefanovic.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.