Skip to main content

Stabæk permitterer damene

Melissa Bjånesøy og Stabæks fotballkvinner blir permitterte. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Det er tunge tider, sukker Stabæk Fotballs styreleder Espen Moe. Fra tirsdag blir spillerne på kvinnelaget permittert.

– Vi permitterer alle på damelaget, vi ringte rundt til alle torsdag. Det er tungt, men alle forstår dette, kommenterer Espen Moe. 

Han sier grunnen til at Stabæk permitterer damene først er at herrelaget er i hjemmekarantene fordi de var i Marbella på treningsleir, og dermed sykmeldte frem til torsdag. 

– Det er omfattende prosesser, vi må ta gruppe etter gruppe. Vi begynte med administrasjon og støtteapparat. Nå var det damelagets tur, sier Moe. 

Minstelønn

Forrige torsdag ble det lagt ned forbud mot all organisert idrett på grunn av koronapandemien. 

Dermed er det bråstopp i all aktivitet. 

Moe bekrefter at flere av Stabæks kvinnelige spillere tjener under grensen for å få økonomisk støtte når de blir permitterte. 

– En del er på minstelønn, som er 4.000 kroner i måneden. Det er unge jenter og mange av dem bor hjemme. Det er ikke dette som er eksistensgrunnlaget deres. Men for studentene er det problem. Jeg ser at myndighetene skal inn med en pakke til studentene nå. 

Stabæk-lederen sier damelaget og herrelaget har hvert sitt budsjett. Det blir en prosess om herrelaget i løpet av neste uke, når de ikke er i karantene lenger. 

– Det er tunge tider. Skal vi leve når dette er over så må vi gjøre dette, forteller Espen Moe. 

Melissa Bjånesøy uttalte til Budstikka torsdag at hun har forståelse for situasjonen. 

– Det er styret som må ta disse beslutningene som gjøres. Jeg har forståelse for at klubben må gjøre en prioritering og at den blir tatt på det riktige grunnlaget, sier Melissa Bjånesøy.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.