Skip to main content

Stabæk på ettmålstap i Trondheim

Stabæks hadde sine sjanser, og holdt unna lenge – men det glapp 20 minutter før slutt mot Rosenborg onsdag.

ROSENBORG – STABÆK 1–0

Da Synne Brønstad bredsidet et lavt innlegg i mål etter 71 minutter, avgjorde hun samtidig kampen, til 1–0 for Rosenborg.

Det var da også Rosenborg som skapte de fleste og største sjansene i kampen, men Stabæk hadde en kjempemulighet til å ta ledelsen før pause. Andrea Anderdal vant en duell inne i feltet etter en dødball, og fant Zara Jönsson. Svensken skjøt fra omtrent tre meter, men traff Rosenborg-keeper Lene Christensen i knærne.

Og når Rosenborg også brente sine muligheter før pause, sto det målløst halvveis.

Zara Jönsson kom til Stabæks beste mulighet onsdag.

Zara Jönsson kom til Stabæks beste mulighet onsdag.

Foto: TRINE JØDAL

Femteplass

I andre omgang kom altså scoringen, og også før og etter dette var Rosenborg nærmest. Synne Skinnes Hansen traff nemlig tverrliggeren før 1-0-målet, mens en heading rett etter scoringen strøk stolpen. 

For Stabæk kom Jönsson til en avslutning etter omtrent 60 minutter, men skuddet gikk utenfor. Kvarteret før slutt kom så andre omgangs beste mulighet for «de Blaa», da Linn Huseby forsøkte seg etter å ha plukket opp en Rosenborg-klarering. Stabæk-spillerens avslutning fra snaut 16 meter gikk imidlertid rett på keeper.

Stabæk, som kom til Rosenborg-kampen fra to strake seire, ligger på femteplass i Toppserien, med åtte poeng på åtte kamper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.