Skip to main content

Stabæk holdt Sarpsborg unna – sikret ett poeng i bunnstriden

Sarpsborg 08 hadde mest å tape i bunnkampen mot Stabæk, men Stabæk holdt unna – og nedrykkspulsen blir stadig roligere på Nadderud.

STABÆK-SARPSBORG 08 0–0

Stabæk tar med seg ett poeng hjem fra Sarpsborg, og skal være godt fornøyd med det i bunnkampen. 

En seier til hjemmelaget ville gjort det skummelt for Stabæk i bunnstriden, men med ett poeng til hvert av lagene er Stabæk én kamp nærmere fornyet kontrakt med det øverste nivået i norsk fotball.

– En solid forsvarskamp. Samtidig skaper vi ikke mye fremover, og det blir ikke underholdende. Disse kampene blir ofte åpne, med bra trykk. Nå skal vi se oppover på tabellen, samtidig som vi holder et øye med lagene bak, sier kaptein Andreas Hanche-Olsen.

– Føler du deg trygg på at dere unngår nedrykksstriden?

– Noe solid her nå, med en bra tropp. Så er det bare å jobbe hardt ut sesongen. Vi faller ofte litt sammen mot slutten av kampene, og må et knepp opp der, sier kapteinen.

Tam kamp

Underholdningen derimot, er en annen sak. Stabæk var nære ved å ta ledelsen etter seks minutter, da ballen skiftet retning etter et frispark fra Jeppe Arctander Moe. En god inngripen av Sarpsborg-målvakten sendte ballen til hjørnespark.

Etter ti minutters spill tok Sarpsborg stadig mer over. Laget fra Østfold hadde da også et par tilløp til farligheter de neste tyve minuttene, men Stabæk hadde kontroll defensivt. Samtidig virket bæringene å måtte satse på kontringer – uten at det ga særlig resultat i denne perioden.

Etter en halvtimes spill ble det igjen jevnere, men ikke mer velspilt – ingen av lagene skapte særlig med muligheter herfra og ut omgangen.

Halvveis sto Stabæk med en avslutning – og da Sarpsborg også slet med å skape noe, sto det 0–0 halvveis.

Youssef Toutouh (t.v.) og Jan Jönsson etter kampen mot Sarpsborg.Foto: foto: Eva Groven

Ropte på straffe

I starten på den andre omgangen gikk Ola Brynhildsen noe lett ned i motstanderens sekstenmeter. Tv-bildene viste at Stabæk-spilleren falt lett, men også at han ble holdt igjen på vei igjennom. Dommeren vinket spillet videre, til protester fra Stabæk-leiren.

– Jeg føler jeg blir hektet og holdt, og havner i ubalanse. Jeg faller kanskje litt lett, selv om han holder meg ganske hardt der, sier Brynhildsen til Eurosport etter kampen.

Kort tid etter var målvakt Marcus Sandberg nær ved å rote det til, da han glapp ballen på målstreken. Svensken, som for øvrig gjorde sine saker godt i Sarpsborg, fikk kontroll på ballen før noen Sarpsborg 08-angripere rakk frem til den.

Mot slutten av kampen ble det, som alltid på 0-0, en viss nerve. Stabæk kom til enkelte gode innleggsmuligheter, uten at det resulterte i de største sjansene.

Dermed blir Stabæk stående på 25 poeng, med fire poeng ned til nedrykksplass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.