Skip to main content

Stabæk fikk ikke ønsket oppfylt – ny dato for seriestarten

Stabæk Fotball serieåpner tidlig i mai.

Stabæk Fotball serieåpner tidlig i mai. 

Foto: KARL BRAANAAS

Nye datoer for seriestart i fotball er klart. Nå jobber klubben iherdig med å finne en løsning i Oslo.

Norges Fotballforbund (NFF) har i dialog med Toppfotball Kvinner, Divisjonsforeningen og Norsk Toppfotball utarbeidet en plan for oppstarten av toppfotballen. 

Det melder NFF i en pressemelding.

Dette blir seriestart:

  • Eliteserien: Seriestart 8.–9. mai
  • 1. divisjon menn: 15. mai
  • Toppserien og 1. divisjon kvinner: 22.–23. mai
  • 2. divisjon menn: 5.–6. juni

Stabæk mente i forkant av avgjørelsen at eliteserien burde blitt utsatt til 16. mai.

Dette fordi klubben rammes av et ekstra strengt regelverk i Viken, som gjør at all idrett er stengt ned. Eneste unntak er barn og unge opp til 20 år, som kan trene utendørs og med minst to meters avstand. Klubber i andre deler av landet er i full gang med kontakttrening.

– Vi hadde helst sett at det ble minimum en uke senere. Nå får vi i underkant av en måned med kontakttrening. Det er litt lite tid med tanke på kampprogrammet eliteserien har, forteller sportssjef i Stabæk, Torgeir Bjarmann. 

Ser på mulighetene

Ifølge Bjarmann er Stabæk i full gang med å se på treningsmulighetene. De mest aktuelle løsningene er enten en treningsboble med flere klubber, eller få dispensasjon til å trene på Røa i Oslo. 

– Vi er i dialog med bydelslegen for Røa og Ullern. Halve laget trener i Oslo allerede, så vi prøver å få en dispensasjon for resten av troppen også, sier Bjarmann.

I Oslo er det lov å trene fullkontakt for toppidrettslag, i motsetning til Viken. 

– Da vil vi kjøre spillerne i buss fra Bærum til Oslo, og tilbake. Spillerne som bor i Oslo vil møte ferdig skiftet på trening. Vi trenger kun en godkjennelse fra byrådslegen. Jeg tviler på at det vil komme en løsning før 6. april, legger Bjarmann til. 

Spilleplanen for de 10 første rundene i Eliteserien presenteres torsdag 1. april. Resterende runder offentliggjøres etter påske.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.