Skip to main content

Solide Stabæk nærmer seg ny eliteseriekontrakt

Luc Kassi herjet på bortebane mot Vålerenga lørdag kveld.

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Stabæk sjokkstartet mot Vålerenga og tok en sterk seier lørdag kveld. I tillegg tok de igjen Vålerenga på tabellen og har snart sikret eliteseriespill også neste sesong. 

VÅLERENGA - STABÆK 0-2 (0-2)

Stabæk har nå syv poeng ned til nedrykksstreken, med en kamp mer spilt enn lagene bak dem på tabellen. Men Stabæk-trener Jan Jönsson nekter å bli for komfortabel. 

- Det er ikke lik meg å bli komfortabel, sier han.

Stabæk står med 29 poeng med fem kamper igjen å spille. Jönsson spår at laget trenger fire poeng til for å være sikre på å beholde plassen. 

- Jeg har slengt ut 33 en gang. Men jeg vet ikke helt om det holder. 

Knallstart

Stabæk fikk en drømmestart på kampen. Vålerenga fikk nesten ikke låne ballen de første minuttene. Da fem minutter var spilt slo Luc Kassi inn fra venstre. Sammy Skytte knallet til, Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey ga retur, den banket Skytte i mål. 

Ti minutter senere smalt det igjen. Daniel Braaten slo et innlegg til Kassi som stanget ballen i mål til 2-0 for Stabæk. 

Bærums-laget var det klart beste i første halvdel av omgangen og hadde flere store muligheter til å øke til 3-0. Mot slutten av omgangen kom Vålerenga mer inn i kampen. Hjemmelaget hadde store muligheter til å redusere, men bakerst hos Stabæk sto Marcus Sandberg strålende i mål. 

Rødt kort

Etter pause var det hjemmelaget som skapte sjansene de første ti minuttene. Men Stabæk red av Vålerengas offensiv og fikk mer og mer kontroll utover i omgangen. 

17 minutter før slutt fikk Aron Dønnum sitt andre gule kort da han taklet Daniel Braaten. Dermed ble Vålerenga-spilleren utvist og Stabæk kunne avslutte kampen med en spiller mer.

Hjemmelaget klarte ikke skape noe trykk på Stabæk, istedet kunne gjestene øket ledelsen da Jeppe Arctander Moe serverte til Kasper Junker som ikke klarte å sette ballen i mål fra kloss hold. 

Tredje uten baklengs

Stabæk-trener Jönsson var periodvis meget godt fornøyd med lagets prestasjon lørdag kveld. 

- I lange perioder var det veldig bra. De første 30-35 er jeg veldig godt fornøyd med, sier han og legger til at Stabæk fikk trykk mot seg i slutten av 1. omgang og i åpningen av den andre. 

- Men vi kontrollerte perioder ganske bra og kunne scoret ett mål til, konstaterer Jönsson og påpeker at han er meget godt fornøyd med Stabæks tredje strake kamp uten baklengsmål.  

Magisk grense

Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen synes laget spesielt var gode den første halvtimen. 

- Siste 25 er bra, det henger nok litt sammen med at Vålerenga har en mann utvist, men da synes jeg vi kontrollerte kampen fullt ut. Alt i alt en bra kamp, kommenterer han. 

Heller ikke han føler seg komfortabel på at Stabæk beholder plassen i eliteserien. 

- Jeg tror ikke vi skal føle oss komfortable. Vi har 29 poeng. Det pleier å være en magisk grense på 30. Vi skal hente noen trepoengere til. Jeg synes det er sterkt å gjøre det her. Det ser bra ut, fastslår han. 

Vålerenga  0 (0)

Stabæk  2 (2)

Fotball, eliteserien menn

Mål: 0-1 (5.) Sammy Skytte, 0-2 (17.) Luc Kassi

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval

Gult kort: Aron Dønnum, Vålerenga

Rødt kort: Aron Dønnum, Vålerenga

Tilskuere: 5.551 på Intility Arena

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.