Skip to main content

Snarøya-gutt klar for amerikansk toppklubb

Sivert Haugli med lagkamerat Manuel Madrid i Phoenix Rising.

Sivert Haugli med lagkamerat Manuel Madrid i Phoenix Rising.

FOTO: PRIVAT

Sivert Haugli (22) er klar for den amerikanske toppklubben Portland Timbers. – Jeg er veldig stolt og fornøyd, jubler Snarøya-gutten.

22-åringen har signert en ettårsavtale med fotballklubben, men lånes rett ut til Phoenix Rising på nivået under.

Haugli ble valgt som nummer 83 av Timbers i MLS’ superdraft i januar og trente med klubben i tre måneder før han fikk beskjeden om at han har blitt signert.

Dermed føyer han seg inn i rekken av norske spillere som tidligere har vært i Portland Timbers. Både Adam Larsen Kwarasey og Pa Modou Kah har tidligere spilt for MLS-klubben.

– Jeg trente jo lenge med Portland, og det var både gøy og lærerikt. Det var selvfølgelig et steg opp fra college, men jeg følte jeg tok nivået ganske fort. Å få beskjeden og det å signere var naturlig nok et stort og stolt øyeblikk, sier Haugli til Budstikka over telefon fra USA.

Ting har tatt tid

Han forteller samtidig at klubbene kom til enighet for en liten stund siden, men at registrering og både arbeids- og spilletillatelse har tatt en god del tid.

– Det er veldig deilig å få det bekreftet og endelig være klar.

Han forteller at han har signert på en slags 1+1-avtale, som betyr at han har signert ett år med Portland Timbers, med opsjon på ett til.

Men selv om Haugli nå er en del av MLS-laget, ble han umiddelbart sendt på lån til Phoenix Rising. De spiller i USL Championship, som er nivået under MLS. Laget ble grunnlagt i 2014 og er mest kjent for å både hatt Didier Drogba (2017–2018) og Shaun Wright-Phillips (2017) i stallen.

I avtalen til Haugli står det også at han når som helst kan hentes tilbake til Timbers. Rising er et topplag på nivå to i USA og vant i 2021 sin avdeling. Så langt denne sesongen har det blitt 15 poeng på de første syv kampene – fem seire og to tap.

– Jeg skal bli i Phoenix ut sesongen, det er planen. Jeg håper å kunne utvikle meg så Portland vil bruke meg i MLS neste sesong. Timbers kjenner godt til Phoenix, så jeg tror det blir veldig bra. Målet er jo å spille MLS i 2023 med Portland, sier Haugli bestemt.

Spilt med flere stjerner

Haugli har tidligere spilt for både Stabæk og Bærum. Han var kaptein på laget til Stabæk som vant den nasjonale G16-serien i 2015, og spilte da på lag med spillere som Emil Bohinen (Salernitana), Kristian Thorstvedt (Genk), Tobias Børkeeiet (Rosenborg), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt) og Ola Brynhildsen (Molde).

I junioralder meldte han overgang til Bærum, der han både spilte interkretsfotball for juniorlaget, 2. divisjon med Bærum og 3. og 4. divisjon med Bærum 2. Faktisk har han nesten like mange kamper for Bærum 2 (16) som Bærum (17).

– Det er jo litt morsomt det. Det viser vel bare at man ikke nødvendigvis trenger å spille på toppnivå når man er i tenårene for å kunne komme seg noe sted innen fotballen.

Han har spilt collegefotball for Virginia Tech University i fire år, startet 71 kamper og gjorde sakene sine så bra der at Portland Timbers nå velger å satse på 1999-modellen fra Snarøya.

– Målet fra første dag på college var alltid å spille fotball profesjonelt. Å signere med et MLS-lag etter å ha fått en utdanning føles veldig godt. Alle toppspillere har sin reise til toppen, og i mitt tilfelle tror det bare har hjulpet meg at det ikke nødvendigvis har gått helt rett frem eller etter boken. Men jeg er veldig stolt og fornøyd nå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.