Skip to main content

Slik skal Øvrevoll Hosle satse enda hardere mot Toppserien

LA OPP: Fjorårets lagkaptein, Agnethe Brandsegg Klepp, har lagt opp.

Opprykks-drømmen gikk ikke i oppfyllelse for Øvrevoll Hosle i år. Neste år satser de enda sterkere mot Toppserien.

I fem sesonger har Øvrevoll Hosles kvinnelag spilt i 1. divisjon. Klubben har lenge vært tydelige på at de ønsker å bygge mot Toppserien og hadde forhåpninger om å klare opprykket i år. Lørdag spilles siste serierunde, Øvrevoll Hosle kommer til å bli nummer fire (om ikke Byåsen taper med særdeles mange mål og ØHIL har voldsom målfest mot Nanset).

– Nå går vi «all in» for Toppserien 2020, sier prosjektleder for Øvrevoll i Toppserien 2020, Arnt Ellingsen.

Han sier klubben har erkjent at de har hatt et prosjekt lenge – det startet med ØHIL i Toppserien 2015.

– Vi nådde ikke det. Det er gjort veldig mye bra, og det er forlenget, sier Ellingsen og legger til at etter hvert som klubben ikke har klart å ta det siste steget har luften gradvis gått litt ut av ballongen, og at de kanskje har følt at de har satset 85 prosent.

– Nå ønsker vi å satse 100 prosent.

Øvrevoll Hosle-jente scoret to for Norge 

Søker etter ny trener

Han sier det er en rekke små knepp som forhåpentlig skal gjøre at klubben gjennomgående skal profesjonaliseres litt mer. Ellingsen nevner at det kan være alt fra å reise dagen før til enkelte bortekamper langt unna, videoanalyseverktøy, til spillerforsterkninger med Toppserieerfaring.

– Vi vet at det ikke er superenkelt. Samtidig har vi ikke tenkt til å gå bananas når det gjelder å bruke penger.

I tillegg søker klubben etter ny hovedtrener for A-laget. Aller helst ønsker de seg en med Toppserieerfaring. ØHIL antyder at trenerjobben vil være en 50 prosents stilling, men er også åpne for mer.

Storsatsing på idrettsanlegg 

Trenger stor dugnadsånd

– Det er helt personavhengig. Det er mange roller som trenger å fylles i denne klubben. Men da må det være oppgaver som ikke går ut over den sportslige satsingen for å få et lag opp i Toppserien, kommenterer Ellingsen.

Han legger til at ØHIL i Toppserien 2020 er en revitalisering, at de må få på plass et budsjett og være flinke på det de bruker penger på. Han har tro på at de skal klare å skaffe nødvendige økonomiske rammevilkår, men legger også til at klubben trenger stor dugnadsånd

– Vi er Norges største fotballklubb. Evner ikke vi å få det til er det ikke mange andre som får det til. Vi må gjøre dette med klokskap og stram økonomistyring.

 

Les flere artikler