Skip to main content

Skadet Hjelmseth legger opp: – Må et mirakel til

Ingrid Hjelmseth skadet seg i kampen mellom Stabæk-Vålerenga for to uker siden. 39-åringen rekker ikke tilbake før sesongen er ferdig, og legger opp som fotballspiller. 

Foto: Eva Groven

Stabæk-målvakt Ingrid Hjelmseth (39) tvinges til å legge opp. Skaden hun pådro seg gjør at et mirakel må til for at hun skal komme tilbake. 

 Det bekrefter spilleren selv overfor Budstikka torsdag. 

39-åringen avsluttet landslagskarrieren foran 11.000 tilskuere på Brann Stadion tidligere denne sesongen, etter 16 år og 138 kamper. For to uker siden ble hun liggende nede på gresset etter en kollisjon med en Vålerenga-spiller, og sendt direkte til Bærum sykehus etter kampen.

– Det må et mirakel til for å komme tilbake denne sesongen, og nå er fokus på å få kneet til å fungere resten av livet, fremfor å spille de siste kampene, sier Hjelmseth. 

Legene skal ha anslått at det vil ta mellom åtte og tolv uker på å bli klar for spill, med et leddbånd som er «nesten avrevet». Stabæk har tre kamper igjen av sesongen, og avslutter mot Lillestrøm hjemme 16. november. 

– Det er irriterende uavhengig av hvor vi ligger på tabellen. Man føler at man sitter med mye erfaring, og forhåpentligvis kan jeg komme med tips og råd i innspurten. Det viktigste er at jentene kjemper til slutt og gir hverandre den avslutningen vi har fortjent, sier målvakten. 

Ville gå av selv

Hjelmseth ble båret av banen av målvaktstrener Espen Granli. Hjelmseth forteller at hun hadde håpet å kunne avslutte karrieren med å gå av banen på Nadderud stadion for egen maskin.

– Når det først var en som skulle bære meg av, så er jeg glad det var Espen, sier Hjelmseth, som har hatt Granli som målvaktstrener siden 2009. 

Granli selv synes det er vanskelig å oppsummere Hjelmseths karriere. 

– Det er umulig å oppsummere hennes karriere i korte trekk. Hun er en ekstremt hardarbeidene og fokusert fotballspiller. Hun har jobbet knallhardt for det hun har fått til. Hun fikk en fantastisk avskjed med norsk fotball på Brann Stadion med landslaget. Det vet jeg hun satte veldig pris på, sier målvaktstrener Granli.

Ingrid Hjelmseth ble båret av banen av Espen Granli. 

Foto: Eva Groven

– Vemodig

Sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen, synes det er svært vemodig at Hjelmseth må legge opp, og ikke får med seg de tre siste kampene.

– Hun gir seg på topp, og det er ikke mange som er det forunt i en alder av 39 år, sier Jansen, og legger til:

– Jeg er veldig glad for at hun fikk den avskjeden med landslaget på Brann stadion, der hun ble hyllet av 11.000 tilskuere. Jeg var selv til stede på den kampen, og det var en sterk opplevelse, sier Jansen som allerede har pratet med Hjelmseth om en mulig innsats på treningsfeltet til Stabæk.

– Hun har ymtet frempå om at hun ønsker seg litt fotballfri, og muligheten til å gjøre noe annet i helgene. Det skal vi respektere, men vi vil selvfølgelig gjerne ha henne med i fremtiden, sier Jansen.

Hjelmseth har vært i Stabæk siden 2009, da klubben overtok Askers plass i seriesystemet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.