Skip to main content

Sigrid roses opp i skyene av landslagssjefen

IMPONERTE: Sigrid Bloch-Hansen (bak t.v) imponerte landslags-sjefen i sin debut for Norge. FOTO: ANNE KARIN ØSTENSEN/NFF

– Noe av det mer solide jeg har sett, sier landslagssjef om Sigrid Bloch-Hansen fra Øvrevoll Hosle.

ØHIL-jenta får storskryt av J19-landslagssjef Nils Lexerud etter sin debut for Norge og ble trukket frem som den som markerte seg spesielt godt da Norge møtte Kina i en privatlandskamp i Portugal søndag.

– Mange spillere har fått sin landslagsdebut i de årene jeg har vært landslagstrener og det er noen jeg husker bedre enn andre. Sigrid Bloch-Hansen fikk sin første kamp og det er en landslagsdebut jeg ikke kommer til å glemme med det første. Det er noe av det mer solide jeg har sett, sier landslagstreneren til fotball.no.

Bloch-Hansen har ikke spilt landskamper på noe nivå tidligere, men i helgen imponerte hun altså mot et sterkt kinesisk lag.

– Hun var god i posisjoneringen, vant dueller og var bestemt og besluttsom i alt hun gjorde. I tillegg hadde hun flere gode igangsettinger. Steget fra 1. divisjon til disse kampene er ganske stort, men det var ingenting som tydet på det, sier Nils Lexerud.

LES OGSÅ: Fremgang for kvinnefotball

Tapte for Kina

Det norske J19-landslaget tapte til slutt 1–2 for Kina i privatlandskampen i Portugal. Etter en målløs 1. omgang nikket Andrea Norheim Norge i føringen ni minutter etter pause.

Kina kom tilbake, He Luyao utlignet da en time var spilt, før Zhang Xinyan satt inn seiersmålet like før slutt.

Det kinesiske laget besto av spillere som skal delta i U20-VM til sommeren.

– Vi har blandede følelser. Prestasjonen var god, men resultatet er skuffende, sier landslagstreneren til fotball.no.

Neste gang J19-landslaget samles er på La Manga i begynnelsen av mars. Da skal Norge møte Frankrike, Italia og USA.

LES OGSÅ: Her røk trolig det siste halmstrået

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.