Skip to main content

Scoret Askers fire første i år: – Langt unna toppformen

Sindre Mauritz-Hansen (til venstre) har scoret fire av Askers fem mål i år. Her jubler han sammen med Filip Fredhall og Fitim Kastrati.

Sindre Mauritz-Hansen (til venstre) har scoret fire av Askers fem mål i år. Her jubler han sammen med Filip Fredhall og Fitim Kastrati. 

Foto: TRINE JØDAL

Her er beskjeden fra Sindre Mauritz-Hansen, som bør få motstanderne til å skjelve: – Jeg er langt unna toppformen.

Asker Fotball – Brattvåg 3–2 (0–1)

– Jeg føler selv at jeg kan score når som helst. Det er en god følelse, da er du i flytsonen, sier Sindre Mauritz-Hansen (27). 

Asker mistet sine to toppscorere i fjor, Didrik Sereba og Obilor Okeke, og Mauritz-Hansen visste godt at det var han som skulle forsøke å fylle tomrommet etter de to. Og det gjør han til de grader. 

Mauritz-Hansen scoret i begge Askers to første kamper. Søndag scoret han to da Asker tok sesongens første seier. Asker-spissen er på delt tredjeplass på toppscorerlisten, med én kamp færre spilt enn de foran seg. Og det til tross for at Mauritz-Hansen mener han ennå ikke er den beste utgaven av seg selv. 

– Jeg er ganske langt unna en toppform på fotballbanen og har en del å gå på. Det merker jeg i dag, jeg slet etter 60 minutter, sier spissen. 

I sluttminuttene hadde han nok med å gå. Etter kampen hadde han en stor ispose på låret. 

– En lårhøne. Men jeg hadde også krampe fra 60 minutter. Jeg lurer på hva det var med meg i dag, jeg var pinnestiv. Men det ble i alle fall to mål. 

Sindre Mauritz-Hansen sier han har det veldig bra i Asker og ikke tenker på retur til en av de to høyere divisjonene.

Sindre Mauritz-Hansen sier han har det veldig bra i Asker og ikke tenker på retur til en av de to høyere divisjonene. 

Foto: TRINE JØDAL

Snudde kampen

Asker hadde mest ball og forsøkte å bygge opp spillet bakfra, mens Brattvåg var farlige på kontringer i første halvdel av 1. omgang. 

Etter 33 minutter smalt det da Sami Kamel, med fire Asker-spillere rundt seg, styrte ballen i hjørnet til 0–1 for gjestene.

To minutter senere trodde Asker de hadde utlignet. Sindre Mauritz-Hansen flikket ballen igjennom til Roman Fazi, som banket ballen i nettet. Men Fazi ble avvinket for offside.

Asker fikk en knallstart på 2. omgang. Roman Fazi ble tuppet ned i Brattvåg-feltet og hjemmelaget fikk straffespark. Sindre Mauritz-Hansen var sikker og satte straffesparket i hjørnet til 1–1. Rett etterpå hadde Asker snudd kampen. Fitim Kastrati slo en lang pasning til Mauritz-Hansen. Han nikket ballen over Brattvågs utrusende keeper og i mål til 2–1.

Gleden varte ikke lenge for Asker, for et par minutter senere ble også Sami Kamel tomålsscorer da han banket inn 2–2.

Kampen sto og vippet da Asker trakk opp et strålende angrep. Roman Fazi og Mauritz-Hansen var centimeter fra å sette inn ledermålet. I stedet fanget Trygve Solberg Aarstad opp ballen i returrommet og klemte til fra 18 meter. Ballen skiftet retning i en Brattvåg-spiller og gikk i mål til 3–2. 

Sluttminuttene ble hektiske, men Føyka-guttene sto imot og tok seieren. 

– Stor forskjell

Mauritz-Hansen innrømmer at det var ekstra viktig for Asker å komme i gang med å ta trepoengere. 

– Det ville vært stor forskjell på å ta ett og tre poeng i dag. Hadde vi tapt poeng i dag kunne det blitt en tung sesong. 

Asker-trener, Vegard Skogheim, kaller søndagens kamp en berg-og-dalbane.

– På det beste spiller vi bra fotball. Det viktigste er at vi sitter igjen med tre poeng. Dette gjorde godt for hele laget, sier treneren og legger til:

– Det sitter en del med isposer både her og der her nå. Men det er bedre å ha vondt i kroppen enn vondt i sjela etter fotballkamper. Når vi har tatt tre poeng, tåler vi å ha litt vondt.

Ansatt for å score

Om toppscoreren på laget, sier Skogheim humrende at Mauritz-Hansen er ansatt for å score mål. 

– Vi er glad for å ha ham på laget. Flere må melde seg på. Vi kan ikke være avhengige av én mann.

Fortsetter Mauritz-Hansen å bøtte innpå med mål, kan det fort bli interesse rundt ham i sommer fra klubber høyere opp i systemet. 

– Han har prøvd seg i Strømmen og Lillestrøm. Jeg tror Sindre synes det er ålreit å være her, sier Skogheim og legger til at han ikke vet om spissen har ambisjoner om å returnere til eliteserien eller 1. divisjon. 

 – Jeg skrev en toårskontrakt og er kjempefornøyd med å være her. Skal noe sånt være aktuelt må det komme noe veldig, veldig bra på bordet, sier Mauritz-Hansen og legger til at man aldri skal si aldri. 

– Jeg kan ikke avskrive noe, det vil være dumt. Men nå må jeg fokusere på å fortsette å score mål. Det som skjer, det skjer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.