Skip to main content

Opprykkshåpet brast for ØHIL, Stabæk vant

ØHIL og Joshualyn Reeves klarte bare 1–1 mot Grei, samtidig som Medkila vant. Dermed er ØHILs muligheter til kvalifiseringen over.

ØHIL og Joshualyn Reeves klarte bare 1–1 mot Grei, samtidig som Medkila vant. Dermed er ØHILs muligheter til kvalifiseringen over. 

Foto: EVA GROVEN

Øvrevoll Hosle klamret seg til et ørlite håp om å klare kvalifiseringsspill til Toppserien i fotball. Nå er alt håp ute.

ØHIL – GREI 1–1 / FART – STABÆK 1–6

Etter søndagens resultater i 1. divisjon kvinner er det nemlig klart at Øvrevoll Hosle kan se langt etter muligheten til å spille kvalifisering for Toppserien neste år.

Medkila vant borte over Amazon Grimstad, og ØHIL klarte bare uavgjort hjemme mot Grei.

Det betyr at laget fra Bærum ikke har noen mulighet til å ta igjen nordlendingene på den viktige andreplassen som gir mulighet til å spille kvalifisering mot det nest beste laget fra Toppserien. 

Det hadde i så fall blitt Kolbotn.

Med én serieomgang igjen har Medkila 36 poeng og Øvrevoll Hosle 32. 

ØHIL måtte spille over én omgang med bare ti spillere mot Grei, etter at Malin Lavik Soleng pådro seg sitt andre gule kort etter 35 minutters spill. Rikke Nedreaas sendte gjestene i føringen etter 69 minutter, før hjemmelaget utlignet på straffe av Susanne Haaland rett før slutt. 

Men det holdt altså ikke før ØHIL.

Stabæk vant igjen

Stabæk sikret formelt sett opprykket sist helg, etter hele 7–0 over Kil/Hemne på Nadderud stadion.

Men Stabæk hadde ingen ambisjoner om å være så mye svakere i bortekampen mot Fart søndag. De blåkledde ga seg ikke før det 6–1 til Stabæk. Melissa Bjånesøy scoret tre av målene for Stabæk. Iris Omarsdottir, Zara Jönsson og Live Aandal scoret de tre andre målene. Stabæk har fortsatt kun tapt én kamp i 1. divisjon denne sesongen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.