Skip to main content

Opprykksdrømmen knust for Asker

Asker Fotball drømte om å kopiere opprykksbragden for ti år siden. Istedet ble drømmen til mareritt.  

Asker - Stjørdals/Blink 1-3 (sammenlagt 1-6)

– Vi gjør et ærlig forsøk, sukket Asker-trener Vegard Skogheim etter at det ble klart at Asker fortsatt skal spille i 2. divisjon. 

For ti år siden jublet Asker ellevilt for opprykk på Notodden. Søndag drømte de om å gjøre det samme på Føyka. 

Utgangspunktet var vanskelig etter 0–3 i den første kampen mot Stjørdals/Blink. Men håpet ble tidlig tent. 

Drømmestart

Etter ni minutter av kampen mistet midtstopper Aaron Lee Jones ballen på vei fremover og Stjørdals/Blink fikk en farlig kontring. Men bortelagets Mats Lillebo ble løpt opp av Kim André Madsen og Asker holdt nullen.

Tre minutter senere sørget Fitim Kastrati for at Asker fikk en drømmestart på kampen. Rasmus Isegran la inn fra venstre, Kastrati steg til værs i feltet og stanget lekkert inn 1–0.

Asker fortsatte å trykke på etter scoringen. Stjørdals/Blink ble presset kraftig bakover og hjemmelaget hadde flere gedigne målsjanser. Den aller største var da Kastrati kom seg fri på venstre og la ballen bakover i banen til Didrik Sereba som kom stormende. Sereba traff imidlertid ikke skikkelig på skuddet og forsøket gikk utenfor.

Kalddusj før pause

Bortelaget satset på kontringer og halvveis i omgangen var de småfarlige da Sander Kartum avsluttet med utsiden av venstrebeinet like utenfor Thomas Lias mål.

Asker fortsatte å trykke på, men da det gjensto to minutter av ordinær tid av 1. omgang fikk Føyka-gutta en real kalddusj.

Et frispark ble slått inn i Asker-feltet. Ballen landet til slutt hos Lasse Bransdal som dempet ballen før han dunket den inn i hjørnet til 1–1.

Dermed er det blytungt for Asker, som må score fire mål etter pause for å klare opprykket.

Rødt kort

Asker klarte ikke skape det samme trykket i åpningen av 2. omgang som de gjorde i den første. 

Stjørdals/Blink hadde omgangens første mulighet da Mats Lillebo, tverrvendte og skjøt. Asker-keeper Thomas Lia var god og reddet. 

Rett etterpå fikk bortelaget frispark. Igjen fikk ikke Asker klaret, det utnyttet Robin Bjørnholm-Jatta og sendte Stjørdals/Blink opp i 2-1. Dermed måtte Asker score fem mål på en drøy halvtime.  

Det ble ikke enklere da Fitim Kastrati fikk sitt andre gule kort og dermed utvisning etter 64 minutters spill.

Med en spiller mindre ble det vanskelig for Asker. Men laget prøvde og ti minutter før slutt hadde Julius Friberg Skaug en fin avslutningsmulighet, men skuddet gikk utenfor.

Fem minutter før slutt hadde Asker en gedigen mulighet da innbytter Sindre Mauritz-Hansen dro seg fri inne i bortelagets felt. Skuddet med venstrebeinet gikk like utenfor. 

Et drøyt minutt før slutt fikk Asker ikke klarert skikkelig igjen. Og det ble igjen utnyttet av gjestene. Innbytter Karl Martin Rolstad fastsatte sluttresultatet til 1-3. 

- Et ærlig forsøk, sier Asker-trener Vegard Skogheim etter søndagens kvalifiseringskamp på Føyka.

- Et ærlig forsøk, sier Asker-trener Vegard Skogheim etter søndagens kvalifiseringskamp på Føyka. 

Foto: EVA GROVEN

Langt unna

– Da vi fikk det første målet hadde vi muligheten. Vi roter det til når det gjelder duellspillet i boksen, oppsummerer Asker-trener Skogheim. 

Han påpeker at det ble en veldig bratt motbakke da Stjørdals/Blink gikk opp til 1-2 og Asker måtte ha fem mål. 

– Jeg vil ikke si vi var taktisk dumme, men vi taper de duellene vi ikke skal tape. Av de seks målene vi slipper inn på disse to kampene kunne fem vært unngått. 

Skogheim sier Asker tilslutt var så langt unna at han fikk god til å bearbeide skuffelsen mens han satt på innbytterbenken. 

- Livredde

Målscorer Fitim Kastrati var voldsomt skuffet etter kampen. 

– Det er blytungt. Resultatet blir veldig rare sifre. Jeg tror alle som har sett de to kampene ser at vi leverer og styrer kampene. 

Han mener Stjørdals/Blink så livredde ut da Asker tok ledelsen tidlig i kampen. 

– I disse kampene er det små marginer. Da vi fikk 1-0, fikk vi troen på det. Da de fikk 1-1 rett før pause var det surt, sier Kastrati og legger til at selv om det ble 1-6 over de to kvalifiseringskampene mener han det ikke var 1-6 i forskjell på lagene.

Han kaller det røde kortet for en klassisk situasjon hvor han trodde han skulle rekke ballen først. 

– Jeg rakk ikke få bort foten og skjønte at jeg skulle få gult kort nummer to, selv om jeg prøvde å ta bort foten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.