Skip to main content

Ola Brynhildsen klar for Molde – ble hetset av Stabæk-fans

En ordknapp Ola Brynhildsen ville ikke kommentere overgangen til Molde, eller banneret som ble hengt opp utenfor morens hus på Hosle. Her fra mandagens trening. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk-spilleren Ola Brynhildsen (21) er klar for eliteserierivalen Molde. Samtidig ble morens hus på Hosle i Bærum utsatt for hets.

Molde bekrefter overgangen på sine hjemmesider

Molde har i lang tid vært på jakt etter den unge Stabæk-spilleren, og nå skal altså overgangen være i boks. Fra 1. juli er 21-åringen eiendommen til romsdalingene. Stabæk-kontrakten til Ola Brynhildsen går ut denne sommeren. Dermed får Stabæk ikke én krone i overgangssum.

Dette banneret ble hengt opp utenfor huset til Ola Brynhildsens mor natt til mandag. Mandag ble spilleren klar for Molde. Flere forskjellige kilder opplyser til Budstikka at bildet er tatt av Ultras-miljøet rundt Stabæk, og grupperingen har gitt Budstikka tillatelse til å publisere bildet. 

Foto: TIPSER

Hengte opp banner

Spekulasjonene rundt Ola Brynhildsen har pågått i mange måneder. At han skrev under for Molde, falt noen tungt for brystet. Natt til mandag hadde noen hengt opp et banner ved morens hus på Hosle der det sto «Her bor en Judas».

– Vi som klubb tar avstand fra den type markering. Det er å dra det altfor langt. Vi er skuffet over at en sånn reaksjon kommer mot en spiller, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

Han legger til at så vidt han vet er det ikke Stabæk Support som står bak.

– Ola har en kontrakt som går ut med oss 30. juni. Han er i sin fulle rett til å signere for den klubben han ønsker. Vi kan ikke få gjort så mye med det. Vi har forsøkt i over et år å forlenge kontrakten med ham. Det er synd at han ikke ønsker å bli med videre, men vi må ha respekt for valget, sier Tunold.

Stabæk Support: – Som forventet

Budstikka har fra flere kilder fått bekreftet at det skal være personer fra Ultras-miljøet rundt klubben som har hengt opp banneret. 

Den offisielle supporterklubben heter Stabæk Support, og ledes av Bjørnar Posse Sandboe.

Han sier følgende om banneret:

– Jeg synes det er helt om forventet. Ola var en lokal gutt som vokste opp i nærheten av Nadderud. Han er fostret opp gjennom Stabæks akademi, og fått muligheter via elitelaget. Han har fått støtte hele veien. Når han velger å utsette kontraktsforhandlingene gang på gang, før han så stikker gratis til Molde. Da må han forvente at det blir reaksjoner, sier leder av Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe.

– Er det ikke slik fotball og fotballspillere er i 2020? At fotballspillere forsvinner på denne måten?

– Til de som mener at «slik er fotballen», dette er to sider av samme sak. Noen spillere vil ha penger, noen supportere reagerer. Ola, som er profesjonell fotballspiller, måtte være klar over at det kom reaksjoner.

Tar ikke avstand

– Jeg forstår at det ikke er kjempehyggelig for familien Brynhildsen å få et slikt banner hengt opp og hindret ankomst til restavfall og dobbeltgarasje. Men et alvorlig inngrep i deres liv er det ikke. Det er ikke trusler om vold eller benbrudd, sier Posse Sandboe. 

– Stabæk Support tar ikke avstand fra dette banneret. Det symboliserer en del berettiget sinne hos folk nå. Det er nok ikke alle som ville brukt samme ordlyden, men sånn er det. Vi har folk hos oss som er enige og uenige – men de vil det beste for Stabæk. Så får man se om det er andre steder å henge opp bannere i Bærum fremover, slik at Ola kan kaste Stabæk-klærne sine uten å måtte løfte på et fryktelig tekstbanner.

Ola Brynhildsen var til stede på mandagens Stabæk-trening. Det var også en rekke medier. Brynhildsen ønsket ikke å gi intervjuer etter trening. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.