Skip to main content

Møter erkerivalen til bunnoppgjør

Selv om Asker Fotball har hatt en tung serieåpning, ser Asker-trener Vegard Skogheim frem til lokaloppgjøret mot Bærum på Føyka.

Selv om Asker Fotball har hatt en tung serieåpning, ser Asker-trener Vegard Skogheim frem til lokaloppgjøret mot Bærum på Føyka.

Foto: TRINE JØDAL

Asker hadde klare ambisjoner om å være et topplag i 2. divisjon, men kjemper i bunnen av tabellen. Lørdag møter de erkerivalen Bærum.

– Jeg synes vi har underprestert så langt denne sesongen. Vi har ikke vært der vi ønsker å være, sier Asker-trener Vegard Skogheim.

Lørdag barker de to erkerivalene Asker og Bærum sammen på kunstgresset på Føyka. Kampen kan du også se direkte på Budstikkas nettsider. Før sesongen ble sparket i gang, var de svarte og hvite fra Føyka sett på som en naturlig seriefavoritt. Nå kaver de rett over nedrykksstreken.

De fire første kampene har endt med én seier, én uavgjort og to tap. Etter 0-2-tapet for Tromsdalen sist søndag, har de hatt flere spillermøter på Føyka. Vegard Skogheim avviser at det er snakk om krisemøter.

- Vi har møter stort sett hver eneste dag sesongen gjennom. Det er ingen som er sinte på hverandre. Det vi har snakket om, er hvorfor vi ikke har vunnet kamper som vi selv mener vi burde ha vunnet, sier han.

- For øvrig er det uinteressant å kikke på tabellen nå. Vi har spilt fire kamper. Det er mer spennende å telle opp når sesongen er over, sier Skogheim.

Overrasket Bærum-trener 

Bærum-trener Bård Heggset har fått en etterlengtet opptur etter fire poeng på de to siste kampene. 

- Det ser mye bedre ut nå. Vi har hatt litt stang ut. Derfor er det deilig at marginene er mer på vår side, sier Heggset.

Han sender likevel et stikk til erkerivalen som holder til ti kilometer unna.

- Jeg er overrasket over at Asker ligger der de ligger på tabellen. De har hele tiden vært klare på at de ønsker seg opp og frem. Det må ha vært en tung start for dem, sier han. Han understreker likevel at han er mest opptatt av eget lag.

- Dessuten spiller sønnen min på Asker (gutter 15), så jeg håper jo det går bra med dem, smiler  Heggset. 

Gratis

Selv om oppgjøret mellom Asker og Bærum er et lokaloppgjør, blir det neppe svart av folk på Føyka. De fire siste årene har alle de fire lokaloppgjørene i Asker trukket godt under 400 tilskuere. I 2020 var det maks 200 tilskuere på grunn av koronaviruset. 

- Det er aldri publikums feil at de ikke kommer på kamp. Vi må bare forsøke å spille mer attraktiv fotball, sier Skogheim.  Asker forsøker i hvert fall denne gangen, og frister publikum med gratis inngang til lokaloppgjøret. 

Bærum sliter også med å fange publikums gunst.

- Vi har vel ikke spilt god nok fotball til at folk kommer. Det hadde vært gøy om det ble en folkefest på Føyka lørdag, sier Bård Heggset.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.