Skip to main content

Mener fotballstart er mulig i juni

Inntil videre må daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, holde portene stengt på Nadderud. Norges Idrettsforbund jobber nå for at toppfotballen skal bli et pilotprosjekt for å åpne idrettskonkurranser. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Vi mener det er kommet forslag som gjør det mulig å trene med fysisk kontakt i mai og at vi kan sette i gang med kamper i andre halvdel av juni.

Det sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

Idrettsforbundet sendte tirsdag ut en pressemelding hvor de opplyste at de ønsker toppfotballen skal være et pilotprosjekt for gjenåpning av idrettskonkurranser. 

Tunold sier han har vært i diskusjoner i toppfotballklubbenes organisasjon Norsk Toppfotball, understreker at de ikke har kunnskap om smittevern og forholder seg til reglene gitt av helsemyndighetene.

– Planen er å være konstruktive mot myndighetene og komme med forslag.

Ifølge VG understreker NIF at de ønsker å fremheve følgende smitteverntiltak for toppfotballen:

Laget er lukket kohort som følger FHIs råd om karantene utenom kamp og trening.

Medisinsk monitorering av symptomer og temperatur (på hver trening).

Daglig egenrapportering av helsetilstand i egen husstand.

Deltagere isoleres ved tegn til luftveisinfeksjon eller feber.

– Kritisk

– Om to dager får vi vite hva myndighetene tenker, sier Tunold og gjentar at han håper det besluttes at treningene kan starte i mai og kamper i juni. 

– Det dreier seg om arbeidsplassen til mange mennesker. Det dreier seg om økonomi og det er kritisk. Å komme i gang med kampene er viktig for å få hjulene til å gå rundt. 

Stabæk-lederen sier de har tanker om hvordan det kan arrangeres kamper på Nadderud. De er bestemt at det inntil 1. september ikke er lov med arrangementer for mer enn 500 mennesker.

 – Det er stor forskjell på en festival og en fotballarena. Det viktigste er å ivareta smittevern, vi håper først og fremst på å komme i gang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.