Skip to main content

Markus Solbakken klar for Stabæk

Markus Solbakken går fra HamKam til Stabæk.

Markus Solbakken går fra HamKam til Stabæk.

foto: Karl Braanaas

Sønnen til landslagssjefen i fotball har skrevet under en fireårskontrakt for Stabæk. 

Tidlig onsdag kveld ble det klart at Markus Solbakken (20) og Stabæk er enige om en kontrakt for de fire neste sesongene.

– Det føltes naturlig for meg å velge Stabæk. Jeg hadde bestemt meg for at det var siste sesongen i HamKam, og Stabæk har flere ganger tidligere vist at de kan få unge spillere til å ta det neste steget, sier Solbakken.

Han trekker frem Andreas Hanche-Olsen (nå Gent), Emil Bohinen og Hugo Vetlesen (nå Bodø/Glimt) som gode eksempler på nettopp det.

Potensial

– Han har potensial til å bli en veldig bra midtbanespiller. Vi håper han kan bli bedre enn faren sin, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann. 

Markus Solbakken har spilt 26 kamper og scoret to mål for HamKam i 1. divisjon denne sesongen. Han er sønnen til Ståle Solbakken, som nylig tok over som landslagssjef for det norske A-landslaget. Solbakken senior spilte dessuten 58 landskamper og scoret ni mål for Norge.

På utkikk

Bjarmann sier Stabæk hele tiden er på utkikk etter unge og spennende norske spillere. Han sier Markus Solbakken har gått en litt lenger vei og ikke vært i eliteserieklubb før. 

– Han har jobbet seg frem i HamKam og er klar for å teste neste nivå. 

Bjarmann påpeker også at Markus Solbakken har hatt mulighet til å gå til eliteserieklubb tidligere, men har valgt utvikling fremfor å gå for tidlig. 

– Vi håper han blir bedre enn faren, sier Torgeir Bjarmann om Markus Solbakken.

– Vi håper han blir bedre enn faren, sier Torgeir Bjarmann om Markus Solbakken. 

Foto: KARL BRAANAAS

Røper ikke prisen

Markus Solbakken er sentral midtbanespiller. Det er ingen hemmelighet at Stabæk forventer at Emil Bohinen før eller senere forsvinner utenlands. 

Det ryktes om at Stabæk har lagt et millionbud på bordet for Solbakken. Bjarmann ønsker ikke å kommentere prisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.