Skip to main content

Må avlyse populær breddecup – kan tape nærmere 200.000 kroner

Magne Myrmo er skuffet over å måtte avlyse BVHs årlige jentecup. Plankene bak skulle brukes til å bygge tribuner til cupen. 

Foto: TRINE JØDAL

Lokale idrettslag må utsette populære idrettsarrangementer. Det kan koste klubbene dyrt. 

Flere idrettsarrangementer har den siste tiden blitt utsatt. Frisk Asker taper en halv million kroner dersom ishockeysluttspillet blir utsatt. 

Nå må også flere breddeklubber i distriktet utsette arrangementer. Bærums Verk Hauger Idrettsforenings (BVH) jentecup, som skulle bli arrangert 28.–29. mars, er nå avlyst. 

– Det er aldri ønskelig å avlyse, spesielt ikke et så populært arrangement som jentecupen er. Mange har gledet seg og da er det vanvittig kjipt å ikke få gjennomført, men som klubb har vi et ansvar for å ikke bidra til videre smittespredning, forteller daglig leder i klubben, Magne Myrmo. 

På tirsdag rådet FHI til å kansellere alle arrangementer med over 500 deltagere. Jentecupen, som delvis foregår innendørs og delvis utendørs, forventet å få nærmere 3.000 deltagere. Det var 120 påmeldte lag til cupen. 

Mister stor inntektskilde

Jentecupen er et stort årlig arrangement, som gir gode inntekter både i kiosken og i deltageravgift. Til sammen pleier BVH vanligvis å tjene mellom 150.000 – 200.000 kroner. 

– Dette er en stor inntektskilde og det kommer til å bli konsekvenser for oss, forklarer Myrmo. 

Men han tror ikke klubben vil lide kolossalt på grunn av avlysningen. 

– Som klubb har vi økonomi til å ta imot denne støyten, men for fotballgruppen vil nok dette føre til litt innsparinger på andre områder, sier han. 

– Hva slags områder?

– Det kan for eksempel være på utstyrssiden, ikke kjøpe så mye nye baller, eller treningstøy til trenere. Vi pleier også sette av en fast sum til oppgradering av fotballbaner, dette kan være vi må kutte litt på dette året. 

Myrmo forteller at det viktigste var å få ut informasjonen om avlysningen god tid før cupen startet, men er ikke sikker på veien videre. 

– Vi er usikre på hva konsekvensen er med tanke på deltageravgiften. Om forsikringen dekker dette eller ikke. Det kan også være vi utsetter cupen til høsten, men det er vanskelig å si noe på nå. Der må ting klaffe med kalender og andre cuper, forklarer han. 

Avlyser håndballdag

Også i Øvrevoll Hosle IL (ØHIL) blir de påvirket av frykten for koronasmitte. Neste helg skulle håndballavdelingen i klubben arrangert «Håndballens dag» i Hoslehallen.

– Vi har bestemt oss for å utsette det arrangementet på ubestemt tid. Det er på grunn av hensyn til smittefaren forbundet med koronaviruset. Det er lite forsvarlig med så mange på en så liten plass når smittefaren er stor og er ute av kontroll, sier Tobias Borthen. Han er sportssjef i håndballgruppen i ØHIL.

Han sier at det var regnet rundt 200 deltagere på «Håndballens dag».

– Helsen til folk er viktigere enn at vi får arrangert denne dagen nå, sier Borthen.

Han vil ikke si noe om når det kan være aktuelt å arrangere «Håndballens dag» senere, og at klubben sentralt ikke taper stort på at de må utsette.

– Men det er synd for de enkelte lagene som har dette som en dugnad. De går glipp av overskuddet, sier Tobias Borthen. Han kan ikke tallfeste hvor mye de forskjellige lagene går glipp av.

Forventer henvendelser

– Per nå finnes det ingen lokal pott som kan dekke opp det lokale kultur- eller idrettsarrangementer taper av penger på grunn av koronaviruset og avlysninger forbundet med det, sier Høyre-politiker og leder av MIK-utvalget (Miljø, idrett og kultur), Dag Egil Strømme.

Han legger til at kommunen sikkert vil få henvendelser fra arrangører som sliter i kjølvannet av slike avlysninger.

– Men vi kan ikke love noe. Vi får ta det når det eventuelt kommer, sier Strømme.

– Jeg ser det vel også som sannsynlig at det fra nasjonalt hold, via regjeringen, vil komme muligheter for en eller annen form for kompensasjon i etterkant, sier Strømme som selv har vært med å avlyse Kalvøya Cup flere ganger, grunnet dårlig vær.

– Da var det aldri snakk om å få noen form for kompensasjon, sier den tidligere lederen av Bærum SK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.