Skip to main content

– Lønn? Tja, den er vel cirka null

NY KLUBB, NYE MULIGHETER: Jan Banan Halbrendt Tømmernes er klar for Holmen Fotball. Det blir den fjerde lokale toppklubben han spiller for.

Jan Banan Halbrendt Tømmernes (28). Følger du med på lokalfotballen, bør det være et navn du kjenner igjen.

Han begynner å få en pen samling med fotballdrakter, Jan Banan Halbrendt Tømmernes.

– Kanskje jeg skal gå for rekorden i å spille for flest lokale klubber? Jeg hadde et stående tilbud fra Heggedal også, smiler Jan Banan Halbrendt Tømmernes.

LES OGSÅ: – Holmen trenger rutinen

Startet i Asker

I disse dager signerer han kontrakt med 2. divisjonsklubben Holmen. Dermed blir han en av de få, kanskje den eneste, som har spilt for alle de fire toppklubbene i fotball i Asker og Bærum.

Han begynte karrieren i Asker. Tømmernes gjorde det så bra der at Stabæk fattet interesse for ham, og de signerte spilleren i 2008.

LES MER: Bananskrell på overtid sikret Asker-poeng

En lei skulderskade ødela mye av oppholdet på Nadderud, og han ble leid tilbake til Asker i 2009.

I 2010 var han tilbake i Stabæk og hadde en god sesong. 28-åringen spilte 21 kamper for de mørkeblå. Ni av dem fra start. Han scoret også tre mål, blant annet to mot Viking på Nadderud.

LES OGSÅ: Banan-dobbel hindret ikke tap

I 2011 var han tilbake på Føyka, og spilte 24 kamper den sesongen laget rykket ned fra 1. divisjon.

Til Kristiansund

I 2012 og 2013 gjorde han det, for Tømmernes selv, noe oppsiktsvekkende å forlate Asker og Bærum. To sesonger i Kristiansund ble kronet med 38 kamper og 17 mål i 1. divisjon. Men hjemlengselen til Asker og Bærum ble for stor.

I forkant av 2014-sesongen gjorde han en sjokkovergang til Bærum.

– Nå har jeg spilt for både Asker og Stabæk. Da er det på tide å spille for Bærum. Kanskje det blir Holmen etter hvert, sa Jan Tømmernes til Budstikka da.

Og slik ble det altså. Bærum ville ikke ha tjenestene hans i 2015.

– Jeg husker at jeg sa det om at jeg skulle spille for Holmen. Det blir moro å ha spilt for alle de fire lokale klubbene. Jeg kjenner i hvert fall ikke noen som har spilt for alle fire, sier Tømmernes.

– Bærum mente at jeg ikke var god nok for dem i år. Jeg er selvfølgelig uenig i det, sier Tømmernes.

Null i lønn

Nå skal han i hvert fall dunke inn mål for 2. divisjonslaget Holmen. En klubb han tror skal slå fra seg i den vanskelige andresesongen i 2. divisjon.

– Enn så lenge har jeg bare vært med på tre økter trening med klubben. Men de gjorde det veldig bra i fjor, og det virker som en god kameratgjeng som spiller og kriger for hverandre. Jeg tror dette skal bli veldig bra, smiler Jan Banan Halbrendt Tømmernes.

28-åringen innrømmer at karrieren er litt på hell.

– Men jeg hadde ikke skrevet under for Holmen hvis ikke jeg hadde ambisjoner på fotballbanen. Jeg vil fortsatt spille på et så høyt mulig nivå som mulig, sier han.

LES OGSÅ: – Til å være publag er vi ganske gode

– Den siste kontrakten man skriver som fotballspiller er for mange lukrativ?

– Tja, skal vi se. Med sign-on-fee, bonuser og lønn i Holmen, så blir det vel cirka null, ler Jan Banan Halbrendt Tømmernes.

«Kanskje jeg skal gå for rekorden i å spille for flest lokale klubber?

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.