Skip to main content

Koronasmitte – fotballkamp avlyst

Stabæk-spilleren Emil Bohinen får ikke spilt fotballkamp tirsdag kveld. 

Foto: EVA GROVEN

Emil Bohinen og det norske U21-landslagets EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland er avlyst på grunn av koronasmitte hos motstanderen.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF). Kampen skulle egentlig vært spilt på Marienlyst i Drammen tirsdag kveld. Nå er det altså avlyst fordi en av de hviterussiske spillerne har testet positivt på koronaviruset.

– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge. En spiller har testet positivt på korona, og NFF har i samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune utsatt kampen. Det hviterussiske laget ble umiddelbart satt i karantene, og NFF er nå i dialog med smittevernoverlegen i Drammen kommune og Folkehelseinstituttet med hensyn til smittevern, smittesporing og raskest mulig sikker uttransportering av laget, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding fra NFF.

Bohinen

Stabæk-spilleren Emil Bohinen er den eneste Stabæk-spilleren i den norske U21-troppen, og hadde etter all sannsynlighet spilt kveldens kamp.

Den tidligere Stabæk-spilleren Tobias Børkeeiet var kaptein på U21-landslaget da de spilte mot Portugal fredag. Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og Kristian Thorstvedt (Genk) er også i troppen. De har begge tidligere spilt for Stabæk.

– Testes i Stabæk

Emil Bohinen hadde allerede reist hjem fra landslagsoppholdet da Budstikka pratet med ham tirsdag. Han sier at han har blitt testet tre ganger under landslagsoppholdet og at alle testene har vært negative.

– Vi har fulgt det vanlige opplegget som er bestemt av UEFA om hvordan vi skal bli testet, sier Emil Bohinen som synes det var leit at kampen ble avlyst.

 – Trolig kommer den til å bli spilt i november, sier han. Han opplyser at de ikke har hatt kontakt med de hviterussiske spillerne. 

Nils Fisketjønn er konkurransedirektør i NFF, og sier at spillerne også vil bli testet når de kommer tilbake i klubbene.

– De vil bli testet når de kommer tilbake, og når testen er negativ vil de kunne gå tilbake på jobb med å trene og spille kamper, sier Fisketjønn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.