Skip to main content

Kjønø utfordrer matchvinneren: – Bør score seks-syv mål

Trener Eirik Kjønø (t.v.) skryter av Simen Wangbergs (midten) ferdigheter i begge bokser. Mandag ble trønderen matchvinner borte mot Ranheim da Stabæk vant 1–0.

Trener Eirik Kjønø (t.v.) skryter av Simen Wangbergs (midten) ferdigheter i begge bokser. Mandag ble trønderen matchvinner borte mot Ranheim da Stabæk vant 1–0.

Foto: KNUT BJERKE

Simen Wangberg satte inn sitt første mål for året borte mot Ranheim. Trener Eirik Kjønø mener det bor mange mål i midtstopperen.

RANHEIM – STABÆK 0–1 (0-1)

Fansen er vant til å se midtstopper Simen Wangberg kle av motstanderne i egen 16-meter, men han har flere ferdigheter på lager. Minuttet før pause i mandagens kamp mot Ranheim kledde han seg like godt ut som spiss og stupte inn den avgjørende scoringen i 1-0-seieren.

– Vi har så mange gode innleggsføtter i laget, så det handler egentlig bare om å time innløpene, sier matchvinneren.

– Jeg har som mål å score en del mål i år, og da er man nødt til å være på rett sted til rett tid, sier han.

Treneren vil ha flere mål

I fjor stoppet 31-åringen på tre mål, og i år har han uttalt at målet er fire nettkjenninger. Trener Eirik Kjønø mener det er altfor lite for en spiller av hans kaliber.

– Jeg synes det er fryktelig beskjedent. Simen er god for mye mer og bør ha som mål å score minst seks-syv i løpet av året, sier han.

Wangberg må smile når han får høre om trenerens målsetting.

– Det er ambisiøst, ler han.

– Jeg synes fire mål er bra, for mye skal klaffe om det skal bli mer. Vi er tross alt flere som er gode til å true motstanderne på faste situasjoner, utdyper han.

Hans personlige rekord i løpet av en sesong er nettopp seks mål – for Tromsø i 2017.

– En ledertype

Scoringen mot Ranheim var av det vakre slaget. Kornelius Normann Hansen slo et flott innlegg fra siden, og inne i feltet kastet Wangberg seg frem og styrte inn 1–0 i duell med Ranheim-forsvaret.

– Han scorer mål i den ene boksen og forsvarer alt som kommer mot oss i den andre boksen, sier trener Kjønø.

– Vi trenger ledertyper som kan gå foran når vi skal ha tre poeng, og det gjorde Simen i dag, skryter han.

Mener Stabæk har mer å gå på

Seieren mot Ranheim var årets tredje borteseier av tre mulige for Stabæk, som med sine ti poeng nå er oppe på kvalifiseringsplass.

– Vi måtte opp på hesten igjen etter at vi tapte sist, og det ble som forventet en tøff kamp. Vi kontrollerer matchen, men vi har mer å gå på fremover, sier Wangberg.

– Kampen lever helt inn fordi vi ikke utnytter sjansene eller overgangene våre bedre, så vi skal jobbe for å bli bedre til å drepe kampene tidligere, fortsetter han.

Trener Kjønø er enig.

– Prestasjonen er ikke like god som i tidligere kamper. Vi er ikke på vårt aller beste nivå, men vi tar tre poeng og holder nullen likevel, sier Kjønø.

– Årets beste resultat

Treneren er klar på at laget må bli mer effektive offensivt. Statistikken fra mandagens kamp viste 8–2 i skudd på mål i Stabæks favør.

– Hadde vi vært mer effektive, hadde vi nok sittet med et litt annet inntrykk fra selve kampen. Uansett mener jeg dette er det beste resultatet vi har hatt i år, for dette er en tøff bortebane, sier Kjønø.

For trønderen Wangberg var det ekstra hyggelig å komme tilbake til gamle trakter. Han hadde selv et kort låneopphold i Ranheim i 2011.

– Det er alltid trivelig å komme opp hit og møte familie og venner, og det smaker selvsagt veldig godt å dra herfra igjen med tre poeng, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.