Skip to main content

Keeper må levere barna ved porten til barnehagen

Stabæk-keeper Marcus Sandberg (foran) er glad for at det nærmer seg seriestart. I bakgrunn Marius Ulla. 

Foto: TRINE JØDAL

Marcus Sandberg (29) og Stabæk hadde sin første fullkontakttrening tirsdag. Nå venter et fotballiv i koronaisolasjon.

– Deilig å være i gang igjen. Dette har vi ventet på, sier Stabæk-keeper Marcus Sandberg etter tirsdagens trening på Tobbebanen ved Nadderud stadion.

Det var første gangen siden midten av mars at Stabæk-spillerne kunne trykke til litt ekstra på trening. Endelig var det mulig å ha full kontakt spillerne imellom. Likevel var de fleste taklingene av det rolige slaget. Ingen trengte hjelp av klubbens fysioterapeut, Erik Moen, etter den første økten.

Det er en drøy måned til eliteserien i fotball for herrer starter opp – hvis det viser seg at spillere og trenere ikke utgjør noen smitterisiko for spredning av koronaviruset. Men skal fotballsirkuset starte opp igjen 16. juni, er fotballspillerne i eliteserien underlagt strenge restriksjoner. Her er noen av tiltakene spillerne må følge: 

* Ikke levere barn inne i barnehagen.

* Ikke gå i butikken. 

* Ikke gå på kafé eller restaurant.

* Ikke reise kollektivt.

Keeper Marcus Sandberg er den eneste av Stabæk-spillerne som får en utfordring med barnehagen. Og utfordringen er allerede løst:

– Jeg har gjort en avtale med barnehagen om at jeg kan levere barna ved porten utenfor. På den måten slipper jeg å møte andre barn, foreldre og slikt. En veldig god løsning, sier Stabæks svenske keeper.

Ville ofret mer

29-åringen, som i 2019 var en av eliteseriens beste keepere, legger ikke skjul på at smittevernreglene legger begrensninger på hvordan han og familien skal leve livet sitt fremover.

– Jeg tror likevel alle er innstilt på at dette er noe vi må gjennom for at vi skal få spilt fotball denne sesongen. Da synes i hvert fall ikke jeg det er noe problem med å gjennomføre dette. Og det tror jeg de fleste spillerne i eliteserien er enige om, sier Sandberg.

Stabæk har sin første kontakttrening etter Korona.
Foto: TRINE JØDAL

– Dessuten blir ikke dette så forskjellig fra det livet vi vanligvis lever. Fotballspillere er ikke mest sosiale under sesongen, smiler Sandberg.

Måtte skrive under

Før tirsdagens trening hadde sportslig leder i Stabæk, Torgeir Bjarmann, personlig møte med hver enkelt spiller. Der måtte spillerne skrive under på at de hadde forstått og at de samtykket til de reglene som nå gjelder.

– Det var ingen som hadde noen problemer med det, sier Bjarmann.

– Jeg tror de fleste er glade for at vi nå kan komme i gang igjen. Konsekvensen hvis vi ikke kommer i gang, kan bli at hele sesongen blir spolert. Det er det ingen som ønsker, sier Sandberg.

– Det kan bety døden for klubbene i Norge om vi ikke kommer i gang. Det er det ingen som ønsker, sier Marcus Sandberg.

– Vi har en veldig lojal spillergruppe som så langt har fulgt alle regler nøye. Jeg er stor tiltro til at de skal fortsette med det, og vi har tillit til at de skal følge reglene, sier Torgeir Bjarmann.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.