Skip to main content

– Kanskje best vi går hver vår vei

Lørdag er Kevin Nicols siste hjemmekamp i Asker etter til sammen åtte år i klubben. 

Foto: Trine Jødal

– Jeg blir ikke overrasket om det blir følsomt, sier Kevin Nicol (37). I dag leder han Asker for siste gang på Føyka i en sesong som har vært hans tøffeste noensinne. 

Følg liveoppdatering fra Asker - Florø lenger ned i saken. 

Egentlig hadde han bestemt seg for å slutte etter forrige sesong. Lørdagens kamp mot Florø blir definitivt Kevin Nicols siste hjemmekamp som Asker-trener. 

Etter en formidabel sluttspurt har Asker teoretisk mulighet til å rykke opp. Men på Føyka er opprykksoptimismen dempet. Det er for mange lag involvert og for mye som må skje for at det er særlig realistisk. Ved nyttår var det ingen i Asker som snakket om opprykk. 

– Vi mistet mange av våre beste spillere og vi hadde ikke så mye penger, sier Nicol. 

Det var rett før jul i 2018 at han hadde bestemt seg for ikke å ta en ny sesong som Asker-trener, men etter en prat med kona ombestemte han seg. 

– Jeg rakk opp hendene, vi gjør alle feil, sier skotten. 

Det tøffeste året

Dermed gikk han på sin femte sesong. Det har ifølge ham selv vært det tøffeste året. 

– Men det har også vært det mest tilfredsstillende når man ser på standarden vi har oppnådd på laget. Jeg er stolt over jobben vi har gjort. Det har vært tøft, vi manglet både spillere og penger. 

Asker er nå det store formlaget i 2. divisjon og står med seks strake seire. 

– Utviklingen vi har fått til i år gjør at Asker kanskje kan klare å ta steget opp neste år. 

Men det blir altså uten Nicol som trener. Klubben og ham er enige om å skilles etter først tre sesonger som spiller, deretter fem som trener. 

– Kanskje er det best at vi går hver vår vei. 

Det beste minnet

Siden nyheten sprakk har det vært klubber som har vist interesse, men ingenting er konkret. Nicol sier han er åpen for alt og veldig fleksibel. Tobarnspappaen, som tok høyeste trenerutdannelse som 34-åring, tror ikke på en retur til Skottland nå. 

– Jeg har vært i Norge i 13 år og det er ikke så mange i Skottland som kjenner meg. 

Hans beste minne som Asker-trener er fra 2016 da antall lag i 2. divisjon skulle kuttes kraftig ned. I bortekampen mot Vindbjart måtte Asker stille med keepertrener Magnus Bredal i mål. Asker klarte 0–0. 

– Mads Lyngen (forsvarsspiller) og Magnus var kamerater. Mads har aldri kjempet så hardt for å holde nullen, ler Nicol. 

Poenget var med på å redde Asker fra nedrykk. 

– Hadde vi gått ned hadde det blitt vanskelig å komme opp igjen, mener Nicol. 

I 2017 var laget svært nære å klare kvalifisering for 1. divisjon. 

– Du kan ikke bare dømme en trener etter om man vinner eller taper, det handler også om utvikling og hvordan man har jobbet med spillergruppen, påpeker Nicol som legger til at årets spillergruppe er den mest profesjonelle han har trent. 

– Alt for meg

Ifølge ham selv har han ikke vært borte fra en trening etter at han tok over – ikke engang den gangen han brakk ankelen. 

– Dette har vært alt for meg. Jeg blir ikke overrasket om det blir følsomt den siste arbeidsdagen. 

På spørsmål om hva som skal til for at Asker tar det neste steget svarer han: rik onkel, lokal stolthet og mer profesjonalitet på alle nivåer. 

– Vi trenger en ny arena og vi trenger flere fotballbaner. 

Høydepunkter fra kampen får du her fra 13.00:

Asker - Florø 2-0

1 min: Der er kampen i gang! Asker-trener Kevin Nicol fikk blomster før avspark for sin innsats som hovedtrener over fem år. Dette er Nicols siste hjemmekamp for Asker før han gir seg som trener for klubben. 

6 min: Corner til Florø. Lorent Callaku skaper problemer for Asker-forsvaret og skaffer hjørnesparket. Selve corneren klarerer Askers Kim Andre Madsen ut av egen 16-meter. 

18 min: Der sitter den! Asker tar ledelsen på Føyka. Lars Fuhre vinner ballen på 16 meter og kliner til i venstre hjørne. 

20 min: Det har vært en jevn og sjansefattig start på kampen, men Asker utnytter en glipp i Florø-forsvaret og tar ledelsen. 

26 min: Asker spiller flott i lengderetning. En god langpasning fra Kim Andre Madsen skaper mye rom for Julius Friberg Skaug på høyrekanten. Stian Solberg kommer på et løp og tar med seg ballen innover i banen før han tester Florø-keeperen. Kvarekål strekker seg så lang han er og slår den ut til hjørnespark. 

29 min: Det svinger av Asker nå! Hjemmelaget kombinerer seg fint fremover høyrekanten og Stian Solberg kommer fri og får slått inn 45 grader og finner Fitim Kastrati. Kastrati avslutter, men der er Kvarekål nok en gang. 

33 min: 2 - 0! Julius Friberg Skaug blir spilt vakkert gjennom av Lars Fuhre og fra 6 meter chipper Friberg Skaug elegant over Florø-keeperen. Fullt fortjent at Asker dobler ledelsen her etter de siste minuttenes finspill. 

42 min: Florø får frispark på 35 meter. Det later til å bli en ufarlig situasjon for Asker-forsvaret, men Florøs Hasan Kurucay har krutt i støvlene. Skyter alt han har og setter Asker-keeper Thomas Lia på prøve. Men Lia har kontroll og redder trygt. 

45 min: Pause! Asker Fotball kan gå svært fornøyde av banen med 2-0 ledelsen. 

Andre omgang:

46 min: Florø tar avsparket og har en stor oppgave foran seg med å snu dette. 

60 min: Åpningen på andre omgang likner mye på åpningen av den første omgangen. Ingen av lagene skiller seg ut i den ene eller andre retningen.

62 min: Bytte hos Asker. Fitim Kastrati går ut og inn kommer Tobias Hestad.

65 min: Dagens største sjanse for Florø! Kaptein Christer Husa slår inn i Asker-feltet og finner innleide Sebastian Pedersen. Pedersen får mye kraft i headingen og Thomas Lia må ta ut sitt beste for å nå ballen. Det gjør han og stillingen er fortsatt 2-0 til Asker. 

68 min: Asker svarer umiddelbart. Etter en del klabb og babb i hjørnet av Florøs 16-meter havner ballen hos Stian Solberg. Solberg tar en frekk tunnel og prøver å scru ballen rundt Florø-keeper Kvarekål. Men denne gangen er Kvarekpl parat og får fingertuppene på ballen og ut til hjørnespark. 

73 min: Igjen er Asker nære dagens tredje scoring. Innbytter Tobias Hestad går solo inn i feltet til Florø, men sklir litt i avslutningsøyeblikket. Skuddet er likevel så farlig at Kvarekål må strekke seg så lang han er for å holde skuddet unna nettet. 

90 min: Tobias Hestad blir spilt alene gjennom med keeper, men klarer ikke å overliste Kvarekål i Florø-buret. En meget god redning av sisteskansen. 

90 min: Der blåser dommer av kampen. Asker tar sin syvende strake seier i Kevin Nicols siste hjemmekamp for Asker. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.