Skip to main content

Kanonstart sørget for viktig Asker-seier

Cornelius Bencsik og Asker tok tre viktige poeng mot Arendal søndag. Nå er de sorte- og hvitstripete på femteplass på tabellen.

Foto: Knut Bjerke

Asker scoret to ganger i løpet av kampens første 18 minutter, og la med det grunnlaget til å klatre opp til femteplass på tabellen.

ASKER – ARENDAL 3–1

Roman Fazi og Didrik Serebas scoringer, etter henholdsvis elleve og 18 minutter, sendte Asker i relativt komfortabel ledelse mot Arendal. Og da Alfred Scriven var frempå etter en retur og dyttet inn 3–0 etter pause, var det ingen tvil: 

Asker tok tre poeng – og passerte med det både Levanger, Egersund og nettopp Arendal på tabellen. Dermed er Asker oppe på femteplass, og for øyeblikket inne i topp syv, som skal spille sluttspill om opprykk etter 13 kamper. 

En solid revansje for Asker, som tapte 4–0 mot Egersund sist helg.

– Vi har tenkt på det hele uken. Vi ville bruke denne muligheten til å virkelig slå tilbake etter det stygge resultatet forrige uke. Vi var veldig revansjelystne, sier Sereba.

– Her beviser vi at hver kamp lever sitt eget liv, supplerer trener Vegard Skogheim.

– Det er ingen vits i å ta med seg dårlige prestasjoner inn i neste kamp. Vi har jobbet bra denne uken, også med det mentale. Det å tape 4–0 er sånn som skjer, men det å snu det med en gang er viktig. Vi spilte litt enklere, skulle ligge litt lavere noen ganger og slå litt lengre. Så irriterer det meg at vi slipper inn et mål. Det er unødvendig i en match som denne.

Fartsfylt

Etter en fartsfylt åpning tok altså Asker ledelsen. Et flott innlegg fant Fazi, som tok ned ballen på brystet, før han på strålende vis vendte om, på tross av at han fikk ballen bak seg. Til slutt feide han ballen i mål bak Arendals keeper, og til 1–0.

Bare syv minutters senere satt den igjen for Asker. De sorte- og hvitstripete vant et frispark ved hjørnet av 16-meteren, ute til venstre. Didrik Sereba slo ballen inn i feltet – over alt og alle og inn i motsatt hjørne. 2–0 for Asker.

Serebas første mål for klubben.

– Det er deilig å få hull på byllen. Man begynner fort å tenke når målet ikke kommer. Spesielt som offensiv spiller kan det bli frustrerende. Men i dag kom det endelig, sier Sereba, som har spilt ti kamper i sort og hvitt.

Kompakt

Etter 4–0 tapet mot Egersund, uttalte trener Vegard Skogheim til Budstikka at Asker var litt naive i spillestilen. Det var de ikke hjemme mot Arendal. Asker forsvarte seg godt, og lå kompakt hver gang gjestene hadde ball. Men etter 27 minutter holdt det på å glippe – Arendal kom til en kjempesjanse etter et innlegg fra Askers høyre, men skuddet fra syv meter gikk like utenfor.

Stort flere store sjanser før pause kom ikke. Dermed sto det 2–0 til Asker halvveis. 

Økte

Fire minutter etter hvilen hadde Asker muligheten til å få en drømmestart også på andre omgang. Arendal var i angrep, men Asker kontret på strålende vis. Julius Skaug satte fart på egen halvdel, før han slo ballen ut til Rasmus Isegran. Høyrebackens innlegg var godt, men Alfred Scriven traff ikke riktig på sin heading fra fem meter, og ballen gikk like utenfor. 

Det gjorde han imidlertid snaut ti minutter senere. Et innlegg fra Skaug fant Sivert Westerlund på hjørnet av 16-meteren. Venstrebacken dro til – et skudd keeper måtte gi retur på. Scriven var først på den, og pirket inn 3–0 til Asker.

Dette var spissens andre scoring for sesongen. Og når i tillegg Fazi fikk sitt første, kunne Skogheim smile bredt.

– Jeg tror nesten det var viktigst for Sereba og Scriver. Roman er i større grad en spiller som bygger opp spillet. Men alle tre fortjente det, sier han.

Minutter etter 3–0 slo Westerlund inn til Sereba, men målscoreren på 2–0 var ikke like heldig denne gang, og satte ballen langt over.

Trener Vegard Skogheim var fornøyd med Askers forestilling søndag.

Foto: Knut Bjerke

Reduserte

Mot slutten av kampen kom Arendal mer med. Først blokkerte Kim André Madsen på strålende vis, og hindret redusering, før Thomas Lia gjorde en god redning – og også Harald Hauso blokkerte et knallhardt skudd.

Men tre minutter før slutt kom til slutt reduseringen. Et innlegg fra høyre fant Peter Reinhardsen, som kontant headet ballen bak Lia. 

Det ble småhektisk da Arendal kastet det meste fremover mot slutten, men Asker holdt unna – og kunne feire tre poeng på hjemmebane.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.