Skip to main content

Jönsson signerte ny kontrakt ut 2022

Jan Jönsson blir værende i Stabæk. Fredag signerte han en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

Foto: Karl Braanaas

Jan Jönsson har bestemt seg, og har signert en ny avtale ut 2022. Klubben drømmer om at svensken leder Stabæk ut på ny stadion. 

I sommer signerte Jönsson en avtale ut sesongen, etter at Henning Berg forlot klubben. 

Torsdag omtalte sportslig leder Inge André Olsen forhandlingene mellom Stabæk og trener Jan Jönsson som positive. Selv har Jönsson vært forsiktig med å omtale prosessen, men overfor Budstikka avslørte han at familiens ønske sto sterkt i avgjørelsen. Denne sommeren og høsten har datteren Zara og han selv bodd i Oslo, mens kona Cecilia og sønnen Axel er hjemme i Sverige.

Går opp i lønn

Styreleder Espen Moe forteller at Jönsson blir blant Stabæk-historiens best betalte trenere.

– Han blir nok ikke den best betalte, selv om han er på øvre halvdel der. Vi har strukket oss litt for å få til dette, selv om det ikke er snakk om noen eventyrlønn, sier Moe, og legger til at klubben ikke har noen usikkerhet rundt hva de får i Jönsson.

Håper på lang Jönsson-æra

I brakkene på Nadderud var stemningen god etter fredagens nyhet. 

– Dette er helt fantastisk. At han nå signerer betyr mye for klubben. «Janne» tenker på hele klubben og stiller opp i alle ledd. Samtidig er spillerne godt fornøyd med han som trener, sier daglig leder Jon Tunold.

Han håper at Jönsson nå leder klubben frem til den nye stadion står klar. 

– Om tre år håper vi en ny stadion står klar, og da får man se. Forhåpentligvis trener han oss enda lenger enn det, men i første om gang er disse tre årene en grei periode, sier Tunold. 

Jan Jönsson på treningsfeltet fredag, etter å ha signert en ny avtale med Stabæk. 

Foto: Knut Bjerke

Skal forsterke laget

Med på kjøpet får Jönsson lovnader om økonomiske midler til å kjempe i toppen. 

– Vi har ambisjoner om å kjempe høyere på tabellen enn det vi gjør nå, og skal sørge for at han får ressursene som skal til for å få til det, sier Tunold. 

Gulltrener

Jönsson er inne i sin andre periode for klubben. Den første strakte seg fra 2005 til 2010, hvor svensken blant annet ledet klubben fra 1. divisjon i 2005 til seriemesterskap i eliteserien i 2008. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.