Skip to main content

Inge André Olsen til Aalborg

Inge André Olsen

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæks sportslige leder forlater klubben etter 22 år. 

Inge André Olsen overtar som sportsdirektør i danske Aalborg fra 1. april 2020. 

Det bekrefter Stabæk onsdag morgen. 

Først var Inge André Olsen forsvarsspiller for Stabæk. Siden 2010 har han vært sportslig leder. 

– Det er veldig spesielt. Jeg kom her 15. mars 1998 og ble med på et eventyr, sier Olsen til Stabak.no

– Jeg har hatt muligheten til å flytte på meg innenfor landets grenser tidligere, men jeg har hele tiden satt Stabæk ekstremt høyt. Klubben er en stor del av meg, og jeg føler jeg er en stor del av Stabæk. Derfor har det vært veldig tøffe prosesser hver gang, og hver gang har jeg falt ned på at jeg ønsker å være med å bygge noe her i Stabæk. Å vinne noe har stått sentralt for meg. Jeg har hatt en drøm om at Stabæk skal vinne gull igjen og spille på europeiske arenaer, sier Olsen.

Drømte om utlandet

Det var danske Ekstra Bladet som i forrige uke skrev om at Olsen var på vei til danske Aalborg. Onsdag ble det altså bekreftet at han begynner i jobben som sportsdirektør i klubben fra 1. april. 

Olsen drømte om en karriere utenlands som spiller - det fikk han ikke oppleve. Nå får han oppleve det som sportslig leder. 

– Nå har det dukket opp en mulighet som gjør at jeg slipper å komme i en stor konflikt med å møte Stabæk i Eliteserien, noe som ville vært veldig vanskelig for meg. Jeg har fått en mulighet i Danmark. Jeg er hjemmekjær og det er ikke så langt å reise. Nå kan jeg bare kjøre ned og ta båten fra Hirtshals og over, sier Olsen i pressemeldingen.

– Når jeg har vurdert hvor Stabæk er nå, og hva jeg ønsker selv i fremtiden, nemlig en mulighet utenfor landets grenser, så føles dette riktig. Det var det jeg drømte om som fotballspiller, men som jeg aldri fikk muligheten til. Etter mye frem og tilbake føler jeg at jeg må prøve dette. Det er konklusjonen jeg har falt ned på. 

- Har ikke hastverk

Daglig leder Jon Tunold sier det er trist at Olsen slutter, men unner ham muligheten. 

– To personer som har betydd ekstremt mye for klubben gjennom 25 år på toppnivå, det er Inge og Ingebrigt Steen Jensen. Det er mange andre også, men de to er av de viktigste, sier daglig leder Jon Tunold til klubbens hjemmeside.

Nå begynner jobben med å finne Olsens erstatter i Stabæk. 

– Vi skal finne en person som passer klubben. Vi kommer til å se på hva slags profil som passer Stabæk. Så må vi se hvilke navn som passer med profilen. Vi har ikke hastverk, sier Tunold.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.