Skip to main content

Idrett og kultur må vente til 15. juni

Idretts og kulturarrangementer med publikum er avlyst til 15. juni. Her fra en tidligere utgave av Kalvøya Cup. 

Foto: Knut Bjerke

Alle idretts- og kulturarrangementer med publikum avlyses til 15. juni opplyste kulturminister Abid Q. Raja tirsdag. 

– Ingen idrettsarrangement eller konserter skal avholdes, og denne avgjørelsen gjør vi av smittevernhensyn, sier Raja.

All idrett har vært forbudt siden 12. mars. Helsemyndighetene har senere lettet litt på tiltakene og tillater nå aktiviteter med inntil fem personer når de ledes av en voksen og utøverne holder minst to meters avstand. 

Ny vurdering i mai

Kulturdepartementet velger å ta avgjørelsen om kulturarrangement før 15. juni allerede nå, for å sørge for en forutsigbarhet for dem som skal planlegge slike arrangementer.

– Dette innebærer et offer for oss alle. For næringslivet, arbeidstagere, idretten, frivilligheten og kulturlivet, sier kulturministeren.

Det varsles at det i løpet av første uken i mai kommer en avgjørelse for resten av sommeren. 

Spill uten publikum

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, sier de kommer til å ha samtaler med de andre toppklubbene og Norges Fotballforbund om situasjonen. Fotballforbundet har håpet at eliteserien kan sparkes i gang siste helg i mai. En løsning kan være å spille de første serierundene uten publikum. 

– Aller helst vil vi unngå det. Men det viktigste er å få gjennomført serien. Hvis vi kan sette i gang og spille de første kampene uten tilskuere, så kan det være et alternativ, sier Tunold. 

Stabæk-lederen legger ikke skjul på at å gå rundt i uvisshet er ekstremt utfordrende. 

– Det er vanskelig å vite konsekvensene. En ting er det som skjer i Norge, en annen ting er internasjonalt, sier Tunold. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.