Skip to main content

Hjelmseth til legevakten da Stabæk tapte

Ingrid Hjelmseth måtte bæres av banen i kampen mot Vålerenga. Målvaktstrener Espen Granli stiller opp.

Ingrid Hjelmseth måtte bæres av banen i kampen mot Vålerenga. Målvaktstrener Espen Granli stiller opp.

Foto: Eva Groven

Målvakten Ingrid Hjelmseth (39) ble liggende nede etter en kollisjon, og ble sendt direkte til Bærum sykehus etter kampen mot Vålerenga. 

STABÆK-VÅLERENGA 1–3

Hjelmseth er inne i sin siste sesong på fotballbanen, og med fire kamper igjen av sesongen kan det hele allerede være over.

Ti minutter ut i den andre omgangen kolliderte hun med Vålerengas Dejana Stefanovic, og ble liggende på gresset. Fortvilte medspillere vinket til seg medisinsk assistanse, og etter noen minutter behandling ble hun båret av banen på ryggen til målvaktstrener Espen Granli.

På vei inn i garderoben fikk veteranen, med over 200 kamper for Stabæk, applaus fra de fremmøtte på Nadderud stadion. Tidligere denne sesongen takket hun for seg på det norske landslaget.

Hjelmseth ble sendt direkte til legevakten for å ta bilder av kneet. Ifølge Granli var den første sjekken i garderoben positiv. 

– Ingrid fikk en smell i kneet, men legen mener det ikke er krise. Ledd og bånd virket bra, men for å være sikre ble hun sendt direkte til legevakten for å ta bilder, sier Granli, som forteller at Hjelmseth hadde enorme smerter på vei av banen. 

En fortvilet Ingrid Hjelmseth forlot banen med skade lørdag.

En fortvilet Ingrid Hjelmseth forlot banen med skade lørdag. 

Foto: Eva Groven

Nytt tap

Hjelmseths skade kom på toppen av en allerede tung dag for Stabæk. Laget sliter tungt på nedrykksplass i Toppserien, og var avhengig av et godt resultat for å holde liv i håpet om fornyet kontrakt på øverste nivå.

Spillemessig var Stabæk helt på høyde med Europa-jagende Vålerenga, men rett før pause stanget Natasha Dowie inn 0–1 for Vålerenga, etter et hjørnespark av Andrine Tomter. Etter hvilen fulgte ti horrible Stabæk-minutter, hvor Vålerenga økte ledelsen to ganger ved Ajara Njoya og Dowie, før Hjelmseth gikk av med skade.

Bjånesøy reduserte

Stabæk forsøkte seg på en siste sluttspurt, og 12 minutter før slutt satte Melissa Bjånesøy inn en redusering. Nærmere kom aldri Stabæk, som har syv poeng opp til kvalifiseringsplass – med én kamp mer spilt enn Trondheims Ørn. Stabæk har fire kamper igjen av sesongen. 

Trener Jacobsen ville etter kampen hverken spekulere lagets sjanser for å overleve i Toppserien – eller en mulig sesongavslutning uten Ingrid Hjelmseth på banen.

– Ingrid er en av verdens beste målvakter, og selvfølgelig viktig. Jeg regner med at hun er på beina om 14 dager, sier Jacobsen, og sikter til bortekampen mot Klepp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.