Skip to main content

Hjelmseth: – Heldigvis ikke noe brudd

Ingrid Hjelmseth fryktet det verste da hun ble liggende etter en kollisjon med en Vålerenga-spiller. 

Foto: Eva Groven

Ingrid Hjelmseth fryktet for starten på livet som fotballpensjonist – da hun ble båret av banen lørdag. Bildene som ble tatt på sykehuset var oppløftende. 

STABÆK-VÅLERENGA 1-3

Målvakten Ingrid Hjelmseth (39) ble liggende nede etter en kollisjon, og sendt direkte til Bærum sykehus etter kampen mot Vålerenga

Ti minutter ut i den andre omgangen kolliderte hun med Vålerengas Dejana Stefanovic, og ble liggende på gresset. Fortvilte medspillere vinket til seg medisinsk assistanse, og etter noen minutter behandling ble hun båret av banen på ryggen til målvaktstrener Espen Granli.

Dagen etter var det en lettet målvakt som kan konstatere at det ikke er snakk om noe brudd. 

– Bildene viste ikke noe alvorlig, og trolig er det snakk om noe som er strukket. Da det skjedde føltes det ut som om noe knakk, forteller Hjelmseth, som fryktet det verste på vei av banen. 

Likevel vil hun ikke friskmelde seg umiddelbart. 

– Akkurat nå har jeg mer enn nok med å gå, så heldigvis er det to uker til neste kamp, sier Hjelmseth. 

Nytt tap

Hjelmseths skade kom på toppen av en allerede tung dag for Stabæk. Laget sliter tungt på nedrykksplass i Toppserien, og var avhengig av et godt resultat mot Vålerenga lørdag for å holde liv i håpet om fornyet kontrakt på øverste nivå.

Etter 1-3-tapet ville trener Per Inge Jacobsen hverken spekulere i lagets sjanser for å overleve i Toppserien – eller en mulig sesongavslutning uten Ingrid Hjelmseth på banen.

– Ingrid er en av verdens beste målvakter, og selvfølgelig viktig. Jeg regner med at hun er på beina om 14 dager, sier Jacobsen, og sikter til bortekampen mot Klepp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.