Skip to main content

Hjelmseth fikk den største prisen i norsk fotball

Ingrid Hjelmseth fikk Kniksens hederspris 2019.

Foto: KARL BRAANAAS

Ingrid Hjelmseth (39) fikk Kniksens hederspris på Fotballfesten 2019.

Det ble klart på Fotballfesten på Ullevaal Stadion mandag kveld.

– Jeg ble helt satt ut. Nesten litt tom av ord. Jeg setter utrolig stor pris på alle de fine ordene som har blitt sagt om meg i dag. Jeg vil rette en stor takk til alle de fantastiske spillerne jeg har spilt med gjennom alle disse årene. Det har vært en ære. Også en stor takk til alle trenere og ikke minst familien, sa Ingrid Hjelmseth.

Hjelmseth har vært en bauta i norsk fotball gjennom en årrekke, men ga seg på både landslaget og Stabæk etter denne sesongen.

Da hun fikk prisen, takket hun spesielt Stabæks keepertrener Espen Granli, for den jobben han hadde gjort for henne.

Delte prisen med Berntsen

Viking-trener Bjarne Berntsen fikk også Kniksens hederspris i 2019. Det var første gang på 15 år at prisen gikk til to personer. Bjarne Berntsen trente for øvrig Ingrid Hjelmseth da han var landslagstrener for det norske kvinnelandslaget.

Ingrid Hjelmseth har spilt for Trondheims-Ørn, Asker og Stabæk på øverste nivå i Norge, og står med fem seriegull og seks cupgull siden debuten i 1999. Hun fikk sin A-landslagsdebut i 2003, og står med 137 landskamper og meritter som EM-sølv i 2005, EM-bronse i 2009 og EM-sølv i 2013. Etter mesterskapet i Sverige i 2013 ble hun vurdert som en av verdens aller beste keepere. Hjelmseth ble også årets spillerforbilde i Toppserien.

Brynhildsen scoret årets mål

Stabæk-spiller Ola Brynhildsen fikk prisen for årets mål. Brassesparket mot Rosenborg ble den soleklare vinneren.

Ola Brynhildsen har en kontrakt med Stabæk som går ut sommeren 2020. Han har fortsatt ikke skrevet under en ny avtale med Stabæk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.