Skip to main content

Henning Berg etter sesongens første hjemmetap: – Ble lurt av baneforholdene

TUNG DAG PÅ JOBB: Ola Brynhildsen, Hugo Vetlesen og resten av Stabæk-laget fikk det svært tungt mot et godt Brann-lag.

Etter å ha gått ubeseiret gjennom de tre første hjemmekampene, ble Fort Nadderud senket mot Brann.

STABÆK-BRANN 0-1

Etter å ha levert sesongens kanskje svakeste førsteomgang, var Stabæk mer frempå i den andre omgangen.

Men poengene, de forsvant fullt fortjent til Bergen. Etter kampen uttalte Berg at laget følte seg lurt av gressmatten på Nadderud.

– Jeg tror kanskje vi trodde at vi skulle kunne spille mer enn det vi fikk til, men samtidig kan det være at Brann rett og slett var for raske i presset sitt. Vi må gi Brann kredit for måten de forsvarer seg på i dag, men vi ønsker å skape mer enn dette, sier Berg.

Hør vår Stabæk-podkast:

Brann best

For ute på den stadig humpete gressmatten var det gjestene fra Brann som førte store deler av kampen.

LES OGSÅ: Hedret Gromstad syv år etter: – Setter aldri en sluttdato for en slik markering

Stabæk var ubeseiret etter kamper mot Lillestrøm, Rosenborg og Bodø/Glimt på eget gress, men ble satt under voldsomt press av Brann – og slapp inn allerede etter 21 minutter, da Veton Berisha plukket opp ballen etter at Madis Vihmann hadde tapt en duell i boksen. Avslutningen til Brann-spissen var meget god, og kampens eneste i mål.

MÅL: Dette er scoringen som senket Stabæk søndag kveld. Målscorer Veton Berisha jubler.

Den første omgangen var utvilsomt Stabæks svakeste på hjemmebane denne sesongen, og laget var knapt over midtbanen. Den første sjansen de skapte kom i det 47. minutt, da Ola Brynhildsen var nær ved å bli spilt igjennom - men hentet inn av en Brann-back.

Stort større sjanser skulle heller ikke Stabæk skape på Nadderud. Berg lot Youness Mokhtar få sin debut fra start, men byttet han ut allerede til pause.

– Det var ikke godt nok, og da var det bedre å bytte. Emil (Bohinen) gjør et godt innhopp defensivt og offensivt, men i dag slet vi tungt mot et godt Brann-lag, sier Berg.

LES OGSÅ: Bærum signerte avtale med Vålerenga - frykter Stabæks tidlige talentjakt

Hårfin offside

Stabæk ble satt under press av et godt Brann-lag også i den andre omgangen, men var samtidig farligere fremover.

Etter timen spilt kombinerte Ola Brynhildsen og Hugo Vetlesen fint, og var nær ved å spille igjennom Franck Boli. I den påfølgende situasjonen fikk Boli et skudd mot mål - men dessverre ikke på. Nærmere var Ola Brynhildsen, som var den eneste Stabæk-spilleren som satte ballen i mål bak målvakt Håkon Opdal. Scoringen ble avvinket for en tilsynelatende hårfin offside.

– Den ser grei ut den. Jeg tipper Franck (Boli) får en touch på den, og da er det offside, sier Berg om situasjonen.

Kassi-comeback

Det gledeligste for Stabæk-tilhengerne var nok returen til Luc Kassi. Spilleren som har slitt med skade hele forrige sesong, og store deler av årets sesong, fikk de siste 20 minuttene mot Brann.

Kanskje kan Kassi bidra mer mer offensivt trykk, etter to kamper uten scoring.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.