Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Heggedal vant nok en gang nabooppgjøret mot Vollen

For andre gang i år trakk Heggedal det lengste strået i Stikkaligaens «El Classico» - i et oppgjør som gikk langt roligere for seg enn sist gang.

HEGGEDAL - VOLLEN 3-1

– Det var veldig mye tenning første gang vi møttes. I dag hadde vi bestemt oss for å roe oss litt ned, og å ta dem på fotballen. Det føler jeg vi greide. Det var mye morsommere å spille i dag enn sist gang, og ikke like mange vondter i beina, smiler Heggedals Kristian Mosveen.

Sist de to lagene møttes ble det delt ut tolv gule kort, ett rødt kort og tre straffespark. Tirsdag var det langt roligere mellom Heggedal og Vollen, selv om det riktig nok delt ut et par gule kort - og et straffespark, da Heggedal allerede ledet 3-0. Vollens Kristoffer Lindberg omsatte straffesparket i scoring.

– Det var forholdsvis rolig i dag, ja. Det er vanskelig å si hvor det kommer fra. Det er kanskje litt sløvt, vi gjør en del feil i dag og. Det er for lite guts, og vi blør for lite for drakten, sier Lindberg etter kampen.

LES OGSÅ: 12 gule kort, én mann utvist og tre straffespark. Nå møtes Vollen og Heggedal igjen

Store sjanser

I en sur vind ble tilskuerne heller vitne til en tett og spennende kamp. Det åpnet jevnt, men etter et snaut kvarter åpnet Mosveen scoringsballet, da han satte inn 1-0 for Heggedal.

Vollen forsøkte å respondere, og tvang frem en god redning fra Heggedal-keeper Simen Brualøkken etter en drøy halvtime. Men den største Vollen-muligheten før pause var det Heggedal som skapte, da en Heggedal-fot beinet ballen i en bue over keeper, og i stolpen.

Også Heggedal hadde muligheter før pause - foruten scoringen. Den største da Stian Rasch var farlig frempå. Men skuddet snek seg utenfor stolpen.

Men 1-0 sto seg til pause - og i den andre omgangen skulle det gå fra vondt til verre for gjestene.

Seks minutter etter hvilen ble nemlig Rasch spilt frem igjen. Denne gangen satte Heggedal-spilleren  ballen sikkert i hjørnet til høyre for seg - til 2-0.

LES OGSÅ: Holmen IF: – Lag en helt ny fotballklubb i Asker

Noen minutter senere ble det klabb og babb i Vollen-feltet. Heggedal jobbet knallhardt for å vinne igjen en retur. Etter en rekke dueller havnet ballen hos Thomas Irgens, som pirket inn 3-0. Muligens skulle målet vært blåst av for angrep på keeper, men det fikk stå - og Heggedal ledet med tre mål.

– De to første målene kommer etter sløvhet av oss. Det er mål som vi føler vi ikke får imot fordi de er gode, men det er vi som skaper dem. Jeg føler vi har sjanser, men det er kanskje ikke den mest finspillende kampen, sier Lindberg.

VANT IGJEN: Heggedal, her fra serieåpningen mot Vollen, tok sin andre strake serieseier mot naboene.

Sluttspurt

Mot slutten av kampen kom sluttspurten fra Vollen. Drøye ti minutter før slutt fikk Krister Nilsen en kjempesjanse på en retur, men spissen satte ballen over.

Så kom straffen etter 85 minutter. Lindberg satte ballen til venstre for seg, mens keeper gikk til høyre.

Og Lindberg var virkelig på hugget i denne perioden. Vollen-spilleren var nære igjen bare minuttet etter scoringen - men frisparket fra 30 meter smalt i stolpen og ut.

På overtid fikk hvert av lagene en kjempesjanse. Vollens Vegard Malme prøvde seg med en god heading, men Heggedal-keeper Brualøkken sto for en enda bedre redning og slo ballen utenfor. Kort etter ble Stian Rasch spilt gjennom. Han rundet keeper - men avslutningen ble reddet på strek.

Dermed endte kampen 3-1

– Vi har mange sjanser. Det er tungt når vi ikke setter dem. Vi har en i første omgang også. Da hadde momentumet vært et helt annet, sier Lindberg.

Håper på momentum

– Det er moro å slå Vollen. Det betyr mye for gutta. Det er ekstra god stemning i garderoben nå. Det blir bra å gå inn i ferien med dette resultatet her, sier Mosveen.

– Jeg føler vi har bra kontroll gjennom hele kampen. Så faller vi litt på slutten. Men de må opp å presse, da er det naturlig at vi faller litt dypt, forteller han videre.

Heggedal var nevnt blant favorittene til opprykk før denne sesongen. Per nå ligger laget på tredjeplass, tre poeng bak serieledende Årvoll - med en kamp mer spilt. Nå venter sommerferie frem til 7. august.

– Tar dere med dere momentum nå, til etter ferien?

– Det håper jeg. Vi får holde oss i gang i ferien, og ikke bare ligge å late oss, så kanskje det blir bra til sesongstart igjen, smiler Mosveen.

For Vollen er situasjonen en helt annen. Laget ligger på tiende plass, à poeng med Hasle-Løren på plassen bak - som gir nedrykk. Hasle-Løren har i tillegg en kamp færre spilt.

– Hvordan skal dere vinne kamper fremover?

– Vi får begynne å holde det tett bakover. Vi har begynt å score mer mål, det slet vi med i starten. Nå må vi tette igjen bak. Vi må ligge mer kompakt, og støte mer. Vi må starte bakfra. Et godt defensivt grunnlag vil skape et godt offensivt grunnlag også, mener Kristoffer Lindberg.

Les flere artikler