Skip to main content

– Han får spandere middag

Det var full Bærum-jubel da Asker ble slått lørdag. Og for to spillere smakte seieren kanskje ekstra godt.

ASKER – BÆRUM 0–2

– Dette er deilig! Vi hadde en litt trå start på sesongen, men har visst at vi kan slå alle. Og Asker mot Bærum er Asker mot Bærum, gliser Bærum-spiller Sander Eng Strand.

Han sendte Bærum i føringen i lokaloppgjøret mot Asker på Føyka, med sitt første mål for klubben. Og etter at Marius Augdals 2-0-scoring etter hvilen ble kampens siste, kunne Bærum juble for sin første seier mot Asker på tre år. Og det er ingen tvil om at seieren betød mye – da 2-0-scoringen kom stormet alle spillere, inkludert keeper Sondre Golden Midtgarden, bort til støtteapparatet og feiret sammen.

– Det er det utrolig deilig å slå Asker, på deres hjemmebane, smiler midtbanespiller Max Myrmo.

– Hater å møte dem

18 år gamle Myrmo har spilt for Bærum siden barnehagealderen, og sier det derfor betyr ekstra mye å slå laget fra nabokommunen.

– Jeg har alltid hatet å spille mot dem. Dette var min første start i år, og det er moro å få den i en seier mot Asker, sier han.

– Jeg har alltid hatet å spille mot Asker, sier Max Benjamin Myrmo. Her i skuddet – men avslutningen ble godt reddet av Asker-keeper Vegard Pedersen.

– Jeg har alltid hatet å spille mot Asker, sier Max Benjamin Myrmo. Her i skuddet – men avslutningen ble godt reddet av Asker-keeper Vegard Pedersen.

Foto: Joakim S. Enger

Så langt denne sesongen er det rutinerte Henning Hauger som har spilt mest som den dype sentrale midtbanespilleren for Bærum. Den rollen tilfalt halvparten så gamle Myrmo lørdag – noe han løste med bravur.

– Vi har veldig mange kamper nå, så jeg er litt heldig som får spilletid. Henning er veldig rutinert, og veldig god. Det er gøy å trene med han, og jeg lærer mye av han, sier Myrmo.

Bærum-trener Bård Heggset skryter av sin unge midtbanespiller.

– Han hadde en kjempekamp i dag. All ære til han, han har vært tålmodig og ventet på sjansen sin, sier han.

– Han spanderer

Strand kom på sin side til Bærum foran fjorårssesongen, etter å ha spilt i HamKam nesten hele livet. Men tro ikke at spilleren med 21 ungdomslandskamper ikke kjente på rivaliteten mot Asker.

– Jeg bor sammen med venstrebacken til Asker, Davod Arzani. Men, når matchen blåses i gang er vi fiender, og så tar vi det heller ta det rolig når vi kommer hjem, sier Strand, som vant en intern konkurranse.

– Det blir han som må lage middag i dag. Eller, spandere, ler han.

– Det blir han som må lage middag i dag. Eller, spandere, ler Sander Eng Strand om Asker-back Davod Arzani – som han bor med.

– Det blir han som må lage middag i dag. Eller, spandere, ler Sander Eng Strand om Asker-back Davod Arzani – som han bor med.

Foto: Joakim S. Enger

Det var altså Strand som startet scoringsballet lørdag – selv om Asker kom til kampens første mulighet. Volley-avslutningen fra Filip Davik Fredhall gikk imidlertid over, og da Midtgarden fint reddet Roman Fazis avslutning, ledet Bærum halvveis.

Etter hvilen var Myrmo nære ved å øke Bærum-ledelsen, men en strålende redning fra Asker-keeper Vegard Pedersen forhindret unggutten. 

2-0-målet skulle imidlertid komme, da Marius Augdal banket ballen ned i hjørnet. Dette var også kampens siste scoring.

Det etter at Bærums kampplan, som virket å gå ut på å ligge kompakt, men ta kontringer og jage bakrom, traff perfekt.

– Vi føler vi traff greit i dag, ja. Det er ikke mye Asker skaper på oss. Vi vinner fortjent, smiler Heggset.

Bærum jubler etter at Marius Augdal (nummer ni) har satt 2-0-scoringen.

Bærum jubler etter at Marius Augdal (nummer ni) har satt 2-0-scoringen.

Foto: Joakim S. Enger

– Fortjent

Og om smilene var store i Bærum-garderoben, var tilfellet selvfølgelig motsatt hos Asker, som nå ligger under nedrykksstreken, etter kun fire poeng på fem kamper.

– Vi får være gode tapere og si de vant fortjent. De scorer to mål, det gjør ikke vi, sier Asker-trener Vegard Skogheim.

Nettopp scoringer har vært noe av problemet denne sesongen – Asker har scoret færrest i avdelingen, med fem. Det selv om spiss Sindre Mauritz-Hansen har scoret fire.

– Vi kommer jo til sjanser. Men, vi har vært høyt oppe, og nesten rykket opp noen sesonger nå. Da blir noen av våre beste spillere hentet av klubber høyere opp. Vi må begynne på nytt hver gang, og til slutt stopper det litt, sier Skogheim.

– Og når vi er der vi er nå, blir det som et svart hull. Da ser man ikke alltid lyset, men det er min plikt som leder å se dem. Vi er der vi er, og sånn er det. Nå må vi ha poeng, som igjen gir selvtillit. 

Det ville seg ikke for Aaron Lee Jones (i hvitt) og Asker lørdag.

Det ville seg ikke for Aaron Lee Jones (i hvitt) og Asker lørdag.

Foto: Joakim S. Enger
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.