Skip to main content

Gir seg i Stabæk Fotball

Magnus Lundal gir seg i Stabæk Fotball.

Magnus Lundal gir seg i Stabæk Fotball. 

Foto: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Magnus Lundal (21) terminere kontrakten med Stabæk og legger skoene foreløpig på hylla. 

– De siste fem årene har vært det vært mye av og på, det har vært mange skader. Det er utrolig kjedelig å ikke kunne trene med laget og bare være på styrkerommet. Det har vært en mental utfordring, sier en åpenhjertig Lundal til Stabak.no.

Unggutten har nå blitt enig med Stabæk om å terminere kontrakten med Nadderud-klubben.

– Nå vil jeg bruke høsten til å få kontroll på skaden og bygge opp en kropp som igjen kan være i stand til å spille fotball.

21-åringen fikk sin eliteseriedebut i 2020. Men skadene har plaget han gjennom hele karrieren. Han har vurdert å legge opp også tidligere.

– Det har preget meg mye. Første året på juniorlaget fikk jeg en hamstringsstrekk som holdt meg borte fra fotballen i over et halvt år, sier han.

Motivasjonen

– Det har gått utover motivasjonen, og jeg føler dette er et riktig valg, sier Lundal.

Nå skal han forsøke å trene seg opp.

– Nå handler det om å få en kropp som fungerer, uavhengig om jeg skal spille fotball eller ikke. Jeg ønsker å kunne løpe og være i aktivitet. Det blir en del målrettet styrketrening og medisinsk oppfølging i tiden fremover. Målet er å få en kropp som er mindre skadeutsatt.

Han utelukker ikke at han kan komme til å gjøre comeback en gang i fremtiden.

– Jeg føler at jeg ikke har fått ut potensialet mitt. Det er det som driver meg. Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå hvis jeg holder meg skadefri over en lengre periode, sier han til klubbens hjemmeside.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.