Skip to main content

Forsvarssjefen og matchvinneren er fortsatt tenåringer

Den nye forsvarssjefen Selma Pettersen (19) har spilt alle kampene etter at hun signerte for Stabæk før sesongen.

Den nye forsvarssjefen Selma Pettersen (19) har spilt alle kampene etter at hun signerte for Stabæk før sesongen. 

Foto: TRINE JØDAL

I forsvaret er Selma Pettersen (19) helt sjef, og Iris Omarsdottir (18) scoret i andre kamp på rad. Talentene til Stabæk leverer på banen. 

STABÆK–RØA 1–0 (0–0)

Stabæk slo Røa på Nadderud i en ny god kamp. Det var den andre seieren på rad etter seier over Arna-Bjørnar sist. En av de som virkelig har levert varene for Stabæk på banen i år er den nye midtstopperen Selma Pettersen. 

– Starten har vært veldig bra. Jeg føler at jeg har blitt tatt godt imot og trives veldig godt med måten vi spiller fotball på, sier Pettersen om starten på sin Stabæk-karriere. 

Kampen mot Røa var den første i år hvor forsvarsspilleren ikke fikk vist frem den glemte fotballkunsten å sklitakle. Midtstopperen er ikke redd for å kaste seg inn i situasjoner som kan gjøre vondt. 

– Det har ikke vært en av mine spesialiteter, men har kanskje blitt det. Det er gøy å sklitakle. Man føler jo at man er inne i situasjonen og ofrer alt. Jeg trives med det, sier hun. 

Selv om hun er en mester på sklitaklinger er ikke det hennes største styrke på banen. Selv synes hun farten og kvaliteter med ballen er hennes beste kvaliteter. 

– Hun er absolutt en god forsvarsspiller og et kjempetalent. Hun har alt som skal til for å bli en god fotballspiller. Hun er rask, har bra fysikk og en glimrende venstrefot. En viktig del av laget vårt, sier Stabæk-trener Per Inge Jacobsen. 

For Stabæk er det ekstra viktig at Pettersen har blitt en suksess etter at Stine Reinås la opp etter forrige sesong og Ingrid Søndenå er ute med skade. 

Matchvinneren

Mot Røa ble Stabæk stående å stange mot keeper Hildegunn Sævik som reddet alt. Men 13 minutter før full tid chippet Andrea Anderdal ballen inn i 16-meteren til Iris Omarsdottir. Spissen, som fikk sin første scoring mot Arna-Bjørnar sist, plasserte ballen forbi keeper og sendte Nadderud til himmels. 

Iris Omarsdottir scoret sitt andre for sesongen da Stabæk slo Røa.

Iris Omarsdottir scoret sitt andre for sesongen da Stabæk slo Røa. 

Foto: TRINE JØDAL

Hun har ikke satt seg noen mål for hvor mange scoringer hun ønsker i år, men er klar på at mål gir selvtillit. 

– Det hjelper å ha noen mål bak deg når du kommer ut på banen. Det kan jo bare være positivt, sier Omarsdottir. 

Spissen er nå toppscorer i Stabæk sammen med Zara Jönsson og Siri Nordeide Grønli som også har to hver. 

– Iris er et kjempetalent. Egentlig god i alle spillets faser. Hun har bra fysikk, er teknisk og er en god avslutter. Hun kan nå så langt hun vil selv. Det er en kjempespennende spiller, sier Jacobsen om den 18 år gamle spissen. 

Første nullen

1–0-seieren over Røa var den første gangen i år at Stabæk gikk av banen uten baklengsmål. Selma Pettersen må få noe av æren for det. Men på overtid trodde alle at Røa utlignet. Ballen lå i nettet, spillerne jublet og trener Geir Nordby feiret rabiat inn i kameraet. Men så ble scoringen annullert og kampen blåst av. 

– Det var deilig med seier, men det blir mer en lettelse når de får det målet på slutten og vi så finner ut at vi vinner like vel, sier Jacobsen. 

Stabæk-spillerne kunne juble for foreløpig fjerdeplass på tabellen med seieren over Røa.

Stabæk-spillerne kunne juble for foreløpig fjerdeplass på tabellen med seieren over Røa.

Foto: TRINE JØDAL
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.