Skip to main content

Flere damelag i Asker og og Bærum: – Det går i riktig retning

KAMPKLARE: Kristine Bergwitz-Larsen fra Bærum (til venstre) og Asker/Holmens Elise Mjøen hilser på hverandre før det historiske nabooppgjøret i 4. divisjon. Dommer er Roar Snedkerud. FOTO: TRINE JØDAL

Fire klubber fra Asker og Bærum stiller med seniorlag for 11-er damer denne sesongen. For første gang på mange år var det kamp mellom seniorlag fra Asker og Bærum.

ASKER/HOLMEN - BÆRUM 1-0

– Den gamle storhetstiden er et stykke unna. Men at det settes i gang flere damelag rundt oss er veldig gøy, sier jenteansvarlig i Bærum Sportsklubb, Sigmund Gaaren.

En opptelling av fotballagene i Asker og Bærum gjort av Gaaren viser at det er til sammen 110 lag fra ungdomsfotball (13 år) og eldre. Da er ikke veteranfotball tatt med. Denne sesongen stiller fire klubber med 11-erlag for kvinner senior. Øvrevoll Hosle har fire lag, Stabæk har tre, Bærum ett og Asker/Holmen ett – til sammen ni.

– Vi håper at flere kan klare å holde jentene så lenge i fotballen at de kan tilby seniorlag. Vi ser at det kommer flere steder, sier Gaaren.

Han har laget tilsvarende oversikt i en årrekke.

– På seniorsiden har vi flere damelag. Sånn sett går det i forsiktig riktig retning på seniorsiden. Fortsatt er det en utfordring at mange klubber har lag til jentene er 15–16 år, og så stopper tilbudet. Det er store klubber som ikke klarer å dra med seg jentene oppover. Det krever ganske mye for å holde dette interessant for jentene når de blir større. Man må gjøre tilbudet attraktivt, skaffe gode trenere, skape godt miljø og ha foreldre som er engasjerte. Det er sånne ting vi prøver i Bærum, kommenterer Sigmund Gaaren i Bærum Sportsklubb.

Søndag møttes altså Asker/Holmen og Bærum i serieåpningen i 4. divisjon.

Det er første gang på mange år at seniorlag i 11-er fra de to kommunene møtes.

LES OGSÅ:

– Stolte tradisjoner

Sportslig leder i Asker, Ingunn Ramsfjell, legger ikke skjul på at de er veldige glade for å ha et seniorlag i 11-erfotball for kvinner i klubben igjen.

– Asker har stolte tradisjoner. Det viktigste nå har vært at Asker kommune har et seniortilbud for Holmen og Asker slik at jentene har et langsiktig mål og tilbud så lenge de ønsker. Uansett vil det være en utfordring å få jentene til å fortsette etter at de er blitt 15–16 år. Det handler om å gi dem gode rammer sportslig og sosialt slik at de forhåpentlig velger å stå lenger i det, sier Ramsfjell.

Asker/Holmen vant 1–0 i den historiske kampen mot Bærum. Hedda Børsting Saltnes scoret seiersmålet 12 minutter før full tid.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.