Skip to main content

Får 400.000 til talentsatsing i klubbene

Stabæk og Øvrevoll Hosle får 400.000 kroner hver seg får å ansette en spillerutvikler på heltid. 

Foto: Karl Braanaas

Øvrevoll Hosle og Stabæk er blant klubbene som får penger av fotballforbundet til å heltidsansette en spillerutvikler. 

Totalt gir fotballforbundet 4,8 millioner kroner til 12 klubber på kvinnesiden i norsk fotball. Det blir 400.000 kroner på hver klubb, og blant klubbene er både Øvrevoll Hosle i 1. divisjon og Stabæk i Toppserien, skriver VG torsdag

De 400.000 kronene skal brukes til å ansette en spillerutvikler på heltid i klubbene. Øvrevoll Hosles daglige leder Sverre Nordby er svært glad for pengene. 

– Jeg synes det er en bra satsing fra forbundets side for å utvikle klubben under A-lagsnivå. For de klubbene som er flinke til å utvikle spillere er dette en god løsning som gjør ting rettferdig, sier Nordby. 

Sitter igjen med lite penger

Pengene i norsk kvinnefotball sitter ikke løst, og dermed har det vært en utfordring at klubber som Øvrevoll Hosle har sittet igjen med lite penger når de har utviklet spillere som har gått til toppserieklubber. 

– Vi sendte fire spillere til Toppserien i fjor og fikk litt penger for én av dem. Men det er lite i forhold til hva vi legger ned av arbeid for å utvikle spillerne, fortsetter Nordby. 

Nordby mener pengene er en anerkjennelse av det arbeidet Øvrevoll Hosle og andre klubber i kvinnefotballen har gjort over mange år. 

– Jeg mener vi i Øvrevoll Hosle har vært blant de beste på å utvikle spillere over flere år. Det blir veldig bra å ha én person som kan jobbe dedikert med dette, sånn at vi på lengre sikt kan nå målet om å bli en bærekraftig toppserieklubb, forteller Nordby. 

Skal hjelpe naboklubber

Han understreker at spillerutvikleren klubben ansetter også skal komme naboklubber til gode. 

– Dette hjelper oss både med å kartlegge spillere og til å hjelpe klubber rundt oss med å utvikle spillere og samarbeide med dem om spillerutvikling. Når det er sagt ønsker vi at spillerne skal være i sine klubber så lenge som mulig i ungdomsårene, sier Nordby. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.