Skip to main content

Færre lokaloppgjør i 4. divisjon i 2019: – Veldig synd

TRE LOKALE LAG: Fredrik Hellesjø Bøe (f.v.), Ulrik Arneberg og Stian Rasch jublet da Heggedal scoret mot Lommedalen tidligere i år. De to lagene møtes i år også - men det blir langt færre lokaloppgjør i årets sesong, noe som skuffer blant andre Fredrik Bøe. Kretsen forklarer det med at de er nødt til å variere avdelingene.

I 2018 fikk vi fem lokale lag i samme fjerdedivisjonsavdeling - som av Budstikka ble døpt #StikkaLigaen. Neste år blir det færre lokaloppgjør.

I 2019 blir det nemlig «kun» tre lokale lag i de to avdelingene med flest lokaloppgjør.

Heggedal, Holmen og Lommedalen er i avdeling 1, Asker 2, Stabæk 3 og Vollen er i avdeling 2 og Bærum 2 er eneste lokale lag i avdeling 3. Du kan se hele avdelingsoppsettet nederst i denne artikkelen.

– Vi har tre avdelinger i hver eneste divisjon, fra fjerde til åttende. For å sørge for at det går best mulig har vi vedtatt et sett med kriterier for å få en riktig inndeling. Det at de konkurrerer på like vilkår er for eksempel sentralt i det. Vi baserer oss på resultater fra i fjor, sier daglig leder i Oslo Fotballkrets, Tore Jarl Bråteng.

Dette er kriteriene for avdelingsoppsettet:  

Bråteng sier at kretsen forsøker å ta hensyn til reisevei, trafikk og bompenger, men at de ønsker å variere avdelingene en del.

– Vi prøver likevel å få en viss mengde med lokaloppgjør. At visse naboklubber møtes. Vi synes det er viktig med lokaloppgjør. Det holder interessen oppe, og trigger litt ekstra for de som deltar. Det er ikke det viktigste, men noe vi vurderer hele tiden.

LES OGSÅ: Oslo Fotballkrets kan ikke love ny StikkaLiga Stian Rasch er årets spiller i #StikkaLigaen

– Skuffet

Det blir likevel færre lokaloppgjør på de fem lagene fra Asker og Bærum som var i #StikkaLigaen i fjor.

– Det er veldig synd at de ikke ser verdien i at man har så mange lokaloppgjør som mulig. Vollen og Asker kunne vært i avdeling med Heggedal og Holmen, og så kunne man hatt Follo 2 og Nesodden med Langhus og Kolbotn, sier Dag Magne Vegel, medieansvarlig i Heggedal A-lag.

– Rammen rundt lokaloppgjørene i år var jo vanvittig bra. Det spøker litt for #StikkaLigaen nå, fortsetter han.

Her er høydepunktene fra årets sesong  

– Jeg synes det er veldig synd at det blir så spredt. Fjerde divisjon og breddefotball skal være gøy. Det er lettere å drive, og gjør noe med motivasjonen når man har mange lokaloppgjør, sier han.

LES OGSÅ: Dette er kandidatene til «Årets Mål» i StikkaLigaen

Også Heggedals nye, spillende trener, Fredrik Bøe er skuffet.

– Det er synd. Lokaloppgjørene har bare vært positive for oss som holder til i Asker og Bærum-området. Det ble litt blest rundt det hele. Spesielt kampen mot Vollen er det synd å miste, sier han.

– Stokker man litt om på avdelingene, så har vi jo flere lokaloppgjør for alle.

– Dere har jo Lommedalen og Holmen i avdelingen?

– Ja, jo, lokaloppgjør mot Lommedalen... Det er jo det i den forstand at de er fra Bærum og vi Asker, men det er ikke et lag vi har et forhold til, som vi har med Vollen og Asker 2.

Forstår skuffelse

– Forstår du at noen er skuffet over oppsettet og færre lokaloppgjør, Bråteng?

– Ja, men det er det at vi må rotere litt som gjør at det blir færre lokaloppgjør for Asker og Bærum i år. Vi kan ikke si at avdeling 1 skal være som i fjor, bortsett fra de som rykket opp og ned. Vi er nødt til å riste esken litt mer fra sesong til sesong, men likevel beholde noe.

– Så det er variasjonen som gjør at vi ikke kan være like heldige med antall lokale lag som i fjor?

– Ja, vi må variere, så det ikke blir helt det samme.

Her er fjerdedivisjonsavdelingene 2019

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.