Skip to main content

Endelig er Bohinen-salget til Moskva klart

Emil Bohinen ble kåret til Årets Stabæk-spiller av Budstikka. Nå er han solgt for ca. 20 millioner kroner til CSKA Moskva.

Emil Bohinen ble kåret til Årets Stabæk-spiller av Budstikka. Nå er han solgt for ca. 20 millioner kroner til CSKA Moskva. 

Foto: KARL BRAANAAS

Emil Bohinens overgang til CSKA Moskva er nå formelt i orden. 

Stabæks midtbanespiller Emil Bohinen var i forrige uke i München og gjennomførte legesjekk, onsdag dro han til Spania for å skrive kontrakt med den russiske toppklubben CSKA Moskva. 

Mandag morgen ble overgangen bekreftet. Etter det Budstikka erfarer, er overgangen verdt ca. 20 millioner kroner for Stabæk.  

– Det er veldig hyggelig for Emil at han havner i en såpass stor og anerkjent klubb som CSKA Moskva, som ofte er med i Champions League og Europa League. En fjær i hatten for Emil, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann til stabak.no.

– Utrolig stolt

– Som klubb er vi fornøyd med at dette er et salg ut av Norge og til en storklubb i Europa. Det setter Stabæk på kartet, og viser at vi er en klubb og et sted man skal se til når man er på jakt etter unge, bra spillere, fortsetter sportssjefen.

– Jeg er utrolig stolt over å ha signert for CSKA og jeg gleder meg til fortsettelsen. Det eneste som er trist med dette er at jeg må forlate Stabæk. Jeg vil rette en stor takk til alle som har vært med på denne reisen siden jeg kom til klubben i 2012, sier Bohinen til Stabæks nettside.

Pappa Bohinen: – Ville stagnert

Faren til Emil Bohinen, fotballprofilen Lars Bohinen, er klar på at det valget sønnen nå har tatt er det rette.

– Jeg er lettet på vegne av Emil. Vi tror dette er det rette valget for ham. Han trengte et push og et løft i utviklingen sin. Jeg er redd for at han ville stagnert, og kanskje også reversert utviklingen om han hadde blitt i Stabæk, sier Lars Bohinen til Budstikka.

Han forteller at sønnen nå er i Spania, og at han trolig ikke kommer hjem til Norge før han reiser til Moskva.

– Det kommer til å bli en kulturforskjell for han å spille i en så stor klubb og bo i et land som Russland. Det er også noe vi har diskutert, sier Lars Bohinen.

– Han kommer vel til å tjene godt med penger der borte?

– Han kommer i hvert fall til å tjene mer enn det jeg gjorde da jeg var 21 år, sier Lars Bohinen. Han spilte i sveitsiske Young Boys da han var 21.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.