Skip to main content

Eliteserien justeres i 2020

Stabæk og eliteserien starter senere neste år. Her er Sammy Skytte i kampen mot Viking. 

Foto: Knut Bjerke

Senere seriestart, kortere opphold om sommeren og cupfinale i oktober. Slik blir fotballsesongen 2020. 

Fotballforbundet og klubbene hadde opprinnelig en enighet om seriestart og serieslutt de neste tre årene. Dette er nå justert etter at klubbene ba om en ny vurdering. Klubbene ønsket nemlig å starte noe senere og spille eliteserie under deler av neste sommers fotball-EM. 

 – Forbundsstyret har imøtekommet klubbenes ønsker, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding. 

Det betyr at seriestart utsettes tre uker, til første helg i april. Eliteserien tar spillefri under gruppespillet i EM. Seriespillet starter igjen når sluttspillet i EM starter og eliteserien blir spilt på hviledager i EM. Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober og seriespillet avsluttes siste helg i november. 

– Klaffet bra

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, er godt fornøyd med justeringene. 

– Det ser ut til at de sportslige og kommersielle hensyn har klaffet bra sammen. Jeg tror ikke det ville vært gunstig å gå perioden fra midten av juni og ut juli uten å spille kamper, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.