Skip to main content

Drømmescoring sendte Stabæk ut av NM

Melissa Bjånesøy og Stabæk har vært best i 1. divisjon denne sesongen, mens Maruschka Waldus og Vålerenga har vært best i Toppserien.

Melissa Bjånesøy og Stabæk har vært best i 1. divisjon denne sesongen, mens Maruschka Waldus og Vålerenga har vært best i Toppserien. 

Stabæks fotballkvinner ga Norges beste lag, Vålerenga, knallhard kamp. En drømmescoring i krysset gjorde at Stabæk til slutt måtte gi tapt. 

Stabæk – Vålerenga 1–2 (1-2)

Stabæks fotballkvinner er allerede klare for opprykk til Toppserien. Onsdag møtte de Vålerenga til kvartfinale i NM. VIF har så langt vært Norges beste lag denne sesongen. 

Før det var spilt ett minutt gikk bortelagets Sigrid Heien Hansen i bakken inne i Stabæks 16-meter. Hjemmelaget var heldige som ikke fikk straffespark mot seg. 

Etter syv minutters spill glapp det for hjemmelaget inne i eget straffefelt og Ajara Nchout Njoya sendte Vålerenga i ledelsen. 

Enorm dobbeltsjanse

Stabæk kom etterhvert godt med i kampen og hadde mye banespill uten at de kom til de helt store målsjansene. Etter 22 minutters spill hadde Live Aandal en god mulighet til å fyre løs, men dyttet i stedet ballen til Justine Kvaleng Kielland, som ikke fikk ordentlig kraft i skuddet.

Etter 28 minutter hadde Stabæk en gedigen dobbeltmulighet til å utligne, men både Thea Loennecken og Kvaleng Kiellands skudd ble blokkert. 

I det 35 spilleminutt kom utligningen. Justine Kvaleng Kielland vant ballen på drøyt 20 meters hold. Hun klemte til, skuddet skiftet retning i en Vålerenga-spiller og gikk i mål til 1–1. 

Drømmetreff

I denne perioden var det Stabæk som førte kampen. Men i det 40. minutt avanserte Sigrid Heien Hansen fremover. Vålerenga-spilleren fikk drømmetreff og satte ballen i krysset fra drøyt 20 meter til 1–2. 

Det var også stillingen til pause. 

Redning på streken

Etter hvilen tok Stabæk igjen tak i kampen. Etter bare to minutters spill hadde de blå hjørnespark. Melissa Bjånesøy vant duellen i feltet, Vålerenga reddet to ganger på målstreken. 

Syv minutter senere hadde Stabæk igjen corner. Igjen slo Kvaleng Kielland inn, igjen vant Bjånesøy duellen i feltet og igjen var det vill panikk i Vålerenga-forsvaret før gjestenes keeper Hannah Seabert reddet. 

Etter dette var det stillingskrig i nesten en halv time. Stabæk forsøkte å mobilisere en sluttspurt, men klarte ikke å komme til farlige avslutninger i sluttminuttene. Dermed er det Vålerenga som er klare for semifinale. 

Justine Kvaleng Kielland utlignet til 1–1.

Justine Kvaleng Kielland utlignet til 1–1. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.