Skip to main content

Disse venter i cupen for Stabæk: – Vi er ikke veldig fornøyde

Stabæk-trener Eirik Kjønø er ikke bare fornøyd med å møte et førstedivisjonslag i cupens andre runde.

Stabæk-trener Eirik Kjønø er ikke bare fornøyd med å møte et førstedivisjonslag i cupens andre runde.

Foto: Joakim S. Enger

Stabæk møter Ullensaker/Kisa i cupen. Trener Eirik Kjønø er ikke bare fornøyd.

– Petter Belsvik mener det er første gang i historien at et eliteserielag møter et 1.-divisjonslag i andre runde. Det er vi helt klart ikke veldig fornøyde med, men Stabæk skal være bedre enn Ullensaker/Kisa, sier Kjønø.

For da Norges Fotballforbund mandag publiserte oppsettet for 2. runde av cupen, var det klart at Stabæks ferd mot Ullevaal fortsetter mot førstedivisjonslaget fra Jessheim.

Kampen spilles allerede førstkommende søndag.

– Det blir en fin kamp, og et lag vi bør slå. Samtidig blir det ikke lett. Det så vi jo mot Follo, sier Kjønø.

Et sykdomspreget Stabæk slet nemlig lenge mot Follo i lørdagens 1. rundekamp på Ski stadion, men fem minutter på overtid avgjorde Kornelius Normann Hansen for bæringene.

– En annen inngang

Sportslig leder Torgeir Bjarmann sier Stabæk helst skulle hatt et lag fra en lavere divisjon. Men han ser likevel positivt på utfordringen.

– Førstedivisjon i runde to er en ny opplevelse for meg, etter 29 år i bransjen. Jeg ser det som positivt, da blir det en ordentlig kamp mot et bra lag. Det betyr at inngangen til kampen blir en helt annen enn mot lag fra lavere divisjoner, sier den tidligere stopperkjempen.

– Men det er ekstremt stor forskjell i oppsettet, basert på hva noen har fått og hva vi fikk. Jeg ser likevel positivt på at vi får en motstander som ligner mer på hva vi møter i ligaen, hvor vi ikke er utrolig store favoritter. Det blir ikke den ekstreme bomben om vi ryker, selv om vi selvsagt skal vinne, utdyper han.

Halvparten av eliteserielagene, inkludert Vålerenga, Strømsgodset og Sarpsborg 08, møter 3. divisjonslag i 2. runde av cupen.

Ull/Kisa ligger på 10. plass i 1. divisjon etter 13 serierunder, tre poeng over nedrykksstreken.

Den tidligere Bærum-profilen Andreas Aalbu er daglig leder for klubben.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.