Skip to main content

Disse idrettsarrangementene stenges eller flyttes

Stabæk må utsette seriestarten sin. Eliteseriestarten blir utsatt til 15. april.

Stabæk må utsette seriestarten sin. Eliteseriestarten blir utsatt til 15. april. 

Foto: Knut Bjerke

All toppfotball blir stoppet frem til 15. april. Ingen offisielle kamper vil bli spilt før tidligst første helgen i mai. All annen idrett er også satt på vent. 

Se full oversikt over hvilke idrettsarrangement som er avlyst nederst i saken. 

Offisielle kamper i Eliteserien og Toppserien, samt nivå to for begge kjønn og nivå tre for herrer, er først og fremst utsatt til 15. april 2020. Kamper vil tidligst bli spilt første helgen i mai. Det skriver NFF i en pressemelding. 

Avgjørelsen kom etter at samtlige klubber i Eliteserien i et telefonmøte med Norsk Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Divisjonsforeningen og Toppfotball Kvinner, torsdag formiddag.

Eliteserien skulle egentlig startet opp 4. april.

– Det er fornuftig å gjøre tiltak. NFF og NTF og klubbene har gjort en felles beslutning. Det er fornuftig i den situasjonen vi er i nå, sier Jon Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball.

Vurderer nærmere etter helgen

Rosenborg melder på sine nettsider at de har gjort grep for å minimere antall treffpunkt. Derfor skal de blant annet ikke spise felles måltider før og etter trening.

Tunold sier at det vurderes om Stabæk skal gjøre lignende tiltak. 

– Vi jobber med saken. Våre spillere kommer hjem fra Spania i dag, så vi har ikke informert dem om hva vi gjør. Men Inge André Olsen, Thomas Finstad og jeg sitter og jobber med en videre plan, sier Tunold. 

– Spillerne våre skulle hatt fri i helgen uansett, så vi tar en ny vurdering på mandag med tanke på hva vi gjør når det gjelder treninger og så videre. Alle treningskamper er jo avlyst.

Også Toppserie-laget tar fri i helgen. Akademier vil inntil videre stoppe treningene.

– Vi må vurdere situasjonen hele veien. Samtidig er det stor forskjell på et topplag man kan ha kontroll på, kontra mange barn. Man må gjøre individuelle vurderinger, sier Tunold.

Kan bli tettere kamper

Alt av treninger, samlinger og kampaktivitet er også stanset i norsk breddefotball. opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding. 

Tore Jarl Bråteng, daglig leder i Oslo fotballkrets sier at forbundet enn så lenge ikke kommer til å kutte kamper i breddefotballen.

– I realiteten går vi glipp av en halv måned med kamper. Det anser vi som realistisk å hente igjen i løpet av en sesong. Det vil føre til et tettere kampprogram, men vi anser det ikke som kritisk, forklarer han. 

All idrett stanset

Torsdag kom nyheten om at regjeringen vedtar stans av all idrett med umiddelbar virkning. Turid Williksen, 1. nestleder i idrettsstyret i Viken, sier kretsen er tilfreds med at det ble tatt en overordnet beslutning.

– Det slik at vi unngikk at de forskjellige regionene innførte ulike tiltak, som kunne gi ulike konsekvenser for folk i forskjellige områder, sier Williksen.

Torsdag formiddag skal idrettsforbundet ha sendt et brev til helsemyndighetene, der de ber om en avklaring på hvordan idretten skal forholde seg til situasjonen.

Dette er avlyst

Det er ikke bare fotballen som må settes på vent, eller avlyses. Også følgende arrangementer er utsatt eller stanset helt. I tillegg holder flere treningsfasiliteter og haller i Asker og Bærum stengt. 

Alpint: Verdenscuprennene i Åre og Kranjska Gora avlyses. Dermed er Aleksander Aamodt Kilde vinner av verdenscupenAskerrennet i Kirkerudbakken avlyses. 

Junior-VM i Narvik avlyses.

Bandy: All kampaktivitet innen bandy, innebandy og landhockey avlyses. Det vil si at NM-finalene i bandy også avlyses.

Basket: All kampaktivitet, inkludert sluttspillet avlyses. Unntaket er muligens U16-NM og U19-NM, der man vil ta en avgjørelse i slutten av mars. Flere basketballhaller er stengt.

Håndball: All regional kampaktivitet avlyses fra og med 12. mars. Eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon er unntatt dette. Her vil det gjøres en løpende vurdering rundt hvorvidt kamper blir avholdt eller ikke. 2. divisjon er allerede innstilt med umiddelbar virkning.

Torsdag ble det også bekreftet at sluttspillet er avlyst.

Øvrevoll Hosle utsetter håndballens dag på ubestemt tid.

Fotball: Eliteserien vurderer tiltak fortløpende. Samtidig avlyser Stabæk Fotball Blaa Dag og kickoff 28. mars. Stabæks planlagte treningskamp mot Strømsgodset, som skulle vært spilt fredag, er også avlyst.

All breddefotball stoppes ut april. 

Bærums Verk Haugers jentecup er avlyst

Equinors talentleir for gutter og jenter 14 og 15 år er avlyst.

Friidrett: Fornebuløpet har blitt flyttet fra 19. mai til 30. september. 

Håndball: Sluttspillet for kvinner og menn avlyses. 

Ishockey: All kampaktivitet, deriblant sluttspillet avlyses. Frisk Asker har avsluttet alle treninger for sesongen. 

Langrenn:Junior-NM på Beitostølen er avlyst. Norge reiser heller ikke til verdenscuprennene i Canada. Verdenscuprennene i USA er avlyst.

Birken Skifestival, som skulle vært avholdt i perioden 14.–21. mars, er avlyst.

Sjakk: NTG Hurtig Grand Prix på Bekkestua 14. mars er avlyst. Kretsmesterskap for skolelag i Akershus, som skulle vært avholdt i mars, utsettes.

Skiskyting: NM i Vik i Sogn avlyses.

Skøyter: NM i Asker avlyses.

Tennis: Storturneringen Indian Wells er avlyst. ATP-touren har også blitt utsatt i seks uker fremover. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.